EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

Unes 100.000 persones es manifesten a favor de l’escola catalana a Barcelona

La Guardia Urbana xifra el seguiment en 25.000 assistents
By , on 19 de juny de 2014

Unes 100.000 persones segons l’organització s’han mobilitzat aquest passat dissabte a Barcelona en una manifestació en defensa del model educatiu català a l’escola i en contra l’aplicació al proper curs 2014-2015 de la reforma educativa encapçalada per Llei de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE en castellà). Per la seva part, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat en 25.000 persones assistents a la manifestació.

La mobilització es va articular sota el lema ‘Per a un país de tots, decidim escola catalana’, essent una jornada amb caràcter festiu i reivindicatiu. Els assistents van marxar des de la plaça Tetuán a Barcelona fins al passeig Lluís Companys, enfront del parc de la Ciutadella. Les persones que es van sumar a la marxa van lluir pancartes amb lemes en defensa del model d’escola propi de Catalumnya; tanmateix, també van veure’s consignes en favor del mallorquí Jaume Sastre, que està mantenint una vaga de fam per protestar contra les modificacions al model lingüístic català des de fa gairebé una quarentena de dies.

La marxa va estar acompanyada de més de cent capgrossos, que van ser el focus de la manifestació, essent ideat com una forma de mostrar la diversitat de la societat catalana i una representació que l’estudi és la via per adquirir coneixement. A la manifestació es van escoltar consignes a favor de la independència de Catalunya, en favor de l’ensenyament català amb ‘Tots som escola’ i xiulades per mostrar el rebuig cap al ministre d’Educació, José Ignacio Wert. Els manifestants van voler demostrar amb la marxa per la capital catalanael seu suport a un model d’escola “enganxada al país”.

La protesta en rebuig de la LOMCE, a la qual han assistit centenars d’autocars vinguts de diferents punts de Catalunya. Per primera vegada, representants de l’Escola Valenciana i de l’Assemblea de Docents dels Illes han acompanyat les manifestacions catalanes. Els actes de protesta també han comptat amb la presència de membres del Govern de Catalunya com la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; també representants d’altres forces polítiques com ERC, ICV, CDC, PSC, EUiA i la CUP.

Per la seva banda, el col•lectiu Somescola –que aglutina a 38 entitats cíviques i educatives– ha criticat la implantació de la reforma educativa, que ha titllat d’“amenaça real i una ofensiva en tota regla”. Segons ha destacat l’organització en defensa del model educatiu català, la mobilització d’aquest dissabte és “la prova palpable” que la societat catalana defensarà el seu model educatiu ja que el considera un “element molt propi i transcendent” d’aquesta comunitat autònoma.

Imatge: Convergència Democràtica de Catalunya

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Unes 100.000 persones es manifesten a favor de l’escola catalana a Barcelona”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio