EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

Una trentena de centres catalans es declaren insubmisos a la LOMCE

El sindicat FE-CC.OO donarà suport a les escoles
By , on 17 de setembre de 2014

Una trentena de centres educatius catalans s’han declarat “insubmisos” a la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce), escollint afegir-se a la Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI) promoguda per la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (Fapac). Aquesta decisió mostra la voluntat de les direccions dels centres en contra de l’aplicació de la reforma educativa.

En un comunicat aquest dimecres, l’entitat ha valorat positivament les adhesions de la trentena de centres educatius, ja que s’han produït en poc temps, ja que va ser al mes de maig quan es va presentar la campanya de resistència a la nova llei educativa promulgada pel Ministeri d’Educació. “La federació està segura que aquestes xifres augmentaran una vegada iniciat el curs escolar amb nous centres educatius, corporacions i territoris”, defensava l’organització en un comunicat.

Fapac ha explicat que un centenar de consells escolars, districtes i ajuntaments (Girona, Figueres, Ripollet, Pals, Cornellà, Terrassa, L’Hospitalet, Barcelona i Sant Quirze) han aprovat declaracions de rebuig a la LOMCE. Tanmateix, aquestes entitats també han donant mostres de suport a iniciatives de resistència contra l’aplicació d’aquesta normativa, que es farà efectiva en aquest curs 2014-2015 a primer, tercer i cinquè curs d’Educació Primària i a la nova Formació Professional Bàsica.

CC.OO donarà el seu assessorament a les escoles

La secretària general de la Federació d’Ensenyament de CCOO Catalunya, Montse Ros, va anunciar la creació d’un servei especialitzat d’assessorament jurídic i sindical dirigit als directors de les escoles catalanes insubmises a la LOMCE amb la finalitat d’evitar sancions. Segons va assegurar, el sindicat donarà “suport nominal i logístic” a la Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI) de Catalunya.

“La peça clau de resistència a la LOMCE, les escoles democràtiques i l’educació pública està en la voluntat i el coratge dels directors”, ha destacat la secretària general de FE-CC.OO a Catalunya. Precisament aquest col•lectiu és el que pot aprovar un projecte de centre en vincular-se als òrgans col•legiats de la comunitat educativa emparant-se en els buits de la llei, que atempta contra preceptes de la Constitució i l’Estatut de Catalunya segons el Consell de Garanties Estatutàries, per evitar sancions.

Per la seva part, Ros va destacar que la LOMCE exclou als ajuntaments de qualsevol decisió en el sistema educatiu, i la comunitat educativa perd poder, ja que només conserva l’aprovació del pressupost. La resta de decisions de pes com el projecto educatiu i programació anual són decisió única del director del centre, que comptarà amb un informe preceptiu i no vinculant del consell escolar.

Imatge: kainita

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Una trentena de centres catalans es declaren insubmisos a la LOMCE”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio