EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

Un vídeo et mostra en 360º com és ser una víctima de ‘bullying’

Fica’t a la pell d’un nen maltractat pels seus companys
By , on 15 de juny de 2016

Has pensat alguna vegada en com se sent un nen víctima de ‘bullying’ mentre l’estan maltractant els companys de classe? T’imagines el que seria posar-se durant un minut en la seva pell? Un vídeo en 360º gravat en una classe d’educació secundària ens permet observar el que ocorre des de la cadira del jove assetjat i ens sensibilitza davant aquesta trista realitat.

El vídeo ens dóna una experiència completa del que és ser víctima de maltractament escolar, sentir-nos a la pell d’un nen o nena al qual els companys de classe tracten de forma vexatòria, insulten i agredeixen amb l’únic objectiu de minvar la seva moral per diversió. Es tracta d’una experiència que molts nens i nenes de totes les edats han de fer front dia sí i dia també; quelcom que els adults o altres nens treuen pes perquè mai n’han estat víctimes.

La iniciativa de gravar un vídeo en 360º on ens posem a la pell d’una víctima de ‘bullying’ ha estat impulsada pel programa despertador de MegaStar FM, busca arribar a 300.000 signatures en Change.org per demanar al Govern que estableixi “de manera urgent i per llei” un protocol ‘anti bullying’ en tots els centres escolars d’Espanya. A través d’aquest vídeo es vol conscienciar sobre com se senten els nens agredits i impulsar mesures per evitar que això passi en la realitat.

La petició de crear una en forma de llei un protocol conta l’assetjament escolar reclama que, a més de que es proporcioni protecció a la víctima, “es donin eines a la resta d’alumnes per saber reaccionar” davant d’aquestes situacions. Tanmateix, els impulsors d’aquest vídeo pretenen que amb una normativa estatal s’ensenyi com actuar a professors i a famílies davant una situació d’assetjament entre nens i joves; doncs és una de les carències que els propis docents reconeixen i que han anat suplint algunes entitats contra l’assetjament escolar.

Els responsables d’aquesta campanya han senyalat que “no podem permetre que això segueixi ocorrent. Les dades són esfereïdores. Un de cada quatre joves sofreix o sofrirà assetjament. I les seqüeles duren tota la vida”. El vídeo, que ha circulat a través de les xarxes socials sota l’etiqueta #NiPasoNiMePaso a la cerca de suport, és una mostra d’aquesta realitat esfereïdora a la que un 25% dels nens es poden veure involucrats.

Imatge: MegaStarFM

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Un vídeo et mostra en 360º com és ser una víctima de ‘bullying’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio