EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

Ser professor, molt més que un treball de vuit hores

Tothom pot ser professor però, i un bon professor?
By , on 22 de agost de 2010

Professor, una professió vocacional

Quan parlem de carreres vocacionals a tots ens venen al cap les típiques Medicina o Veterinària. Carreres a les que les hi has de dedicar gran part de la teva vida estudiantil, per no dir tota, el que implica que si t’equivoques en l’elecció o les esculls sense estar segur al 100% pots perdre molts anys de la teva vida. Són carreres en les que més que per vocació, els estudiants han d’estar convençuts de que ho volen fer, ja sigui una elecció que van fer als 10 anys o als 18.

Hi ha un altra tipus de carreres que tot i no tenir aquest grau de durada necessiten una sèrie de virtuts i característiques en els seus estudiant que les fan, perquè no dir-ho vocacionals. Algun exemple el podríem veure en periodisme o magisteri. Ser professor no és sinònim de tenir tres mesos de vacances a l’estiu sinó de ser mestre nou mesos a l’any i si el factor educació no el portes a la sang et puc assegurar que els nou mesos es faran molt llargs.

Amb el nou pla de Bolonya es pot accedir al grau en educació infantil o primària, depenent de les preferències; el que equival a treballar tota la teva vida amb nens de 3 a 12 anys, una feina molt dura si la fas per obligació, però molt gratificant si tens certes qualitats. Algunes d’aquestes poden ser paciència, comprensió o tranquil·litat però també duresa, imposició i força de voluntat i és que els nens poden ser els millors angelets o els pitjors dimonis; ja ho diuen que no hi ha res més dolent que un nen.

A Barcelona hi ha diferents facultats per estudiar magisteri com la Universitat de Barcelona o l’Autònoma, en totes existeixen diferents itineraris dins la carrera ja que no és el mateix ser professor d’educació física que d’Anglès. Si estàs interessat en estudiar-ho només has d’entrar al web d’alguna d’aquestes universitats i veuràs com t’expliquen de forma clara tot el que has de fer per accedir-hi i en que consisteix el pla d’estudis.

I és que tots hem anat a l’escola i tots ens hem adonat de quan un professor o professora era bo i s’implicava a la seva feina o quan un professor només complia un horari. La diferència entre els que escullen la carrera per vocació o per descart és precisament aquesta, ser un bon o mal professor.

Foto: army mil images (Creative Commons)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ser professor, molt més que un treball de vuit hores”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio