EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

Pacte d’Estat per l’Educació: ¿què inclourà?

Fracàs escolar i abandó prematur, dos punts claus
By , on 13 de març de 2017

llapis

El pla contra el fracàs escolar i l’abandó prematur escolar seran dos dels punts que hauran d’acordar-se en la Subcomissió del Congrés per al Pacte Social i Polític per l’Educació; segons ha assenyalat el ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo. L’objectiu és que tot el sistema educatiu incorpori un pla específic per a la reducció de les taxes de fracàs escolar i abandó dels estudis per complir amb els objectius europeus, dels quals depèn una partida pressupostària.

En declaracions als mitjans de comunicació, el ministre Méndez de Vigo ha indicat que el fracàs escolar “és un tema que ens importa i en el qual estem treballant molt” des del Ministeri d’Educació, reconeixent que aquests punts formen part dels objectius pel Pacte d’Estat per l’Educació. Per això, hauran de ser tractats en la Subcomissió del Congrés i comptar amb l’aprovació de la Conferència de Presidents autonòmics; que ha arrancat recentment.

Sobre aquest punt, el titular d’Educació ha assenyalat que la Conferència de Presidents del Senat ha explicat que haurà d’analitzar-se un pla de convivència i un pla contra el fracàs escolar per poder millorar la permanència dels estudiants en el sistema i incrementar el nivell de titulació aconseguit pels mateixos. Amb tot, Méndez de Vigo assegura que existeix “un bon clima” entre les comunitats autònomes i el Govern, esperant poder aconseguir tots dos acords.

La taxa d’abandó escolar prematur se situa actualment a Espanya en el 19,4%, havent descendit durant els anys de la crisi econòmica. No obstant això, aquesta xifra encara dista molt de l’objectiu del 15% marcat per als països europeus i els experts assenyalen que Espanya seria a punt d’estancar-se en la seva reducció. Per això, el Ministeri d’Educació vol engegar noves mesures que contribueixin a seguir reduint el nombre d’alumnes que no es posen a estudiar i decideixen no conitnuar la seva formació.

Finalment, Méndez de Vigo ha estat preguntat per si el Ministeri d’Educació està estudiant incrementar els fons de les comunitats autònomes en les quals es registri una major taxa d’alumnes que abandonen la seva formació. Sobre això, el titular d’Educació ha argumentat que haurà de ser el Govern qui parli amb els presidents autonòmics, que són “els qui tenen les competències” en matèria d’ensenyament.

Imatge: Mimzy

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Pacte d’Estat per l’Educació: ¿què inclourà?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio