EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

L’escolaritat bilingüe a Catalunya no serà efectiva el proper curs

La proposta encara està essent estudiada pel Consell d’Estat
By , on 13 de maig de 2014

La consellera d’Ensenyament de Catalunya, Irene Rigau, rebutjat que la Generalitat sigui l’administració encarregada de sufragar els costos de l’escolarització privada en castellà el proper curs per a aquells estudiants que ho hagin sol•licitat judicialment. Des del Ministeri d’Educació ja es va advertir que els pares hauran d’avançar els costos de l’escolarització en centres privats, que després seran abonats per l’administració autonòmica.

La consellera d’Ensenyament ha apuntat que la proposta de cobrir les places d’ensenyament bilingüe mitjançant matriculacions a centres privats, que després siguin pagades amb fons públics, encara està sent analitzada pel Consell d’Estat i posa en dubte una aplicació real per al proper curs 2014-2015; en resposta a una pregunta parlamentària de la diputada d’ERC Anna Simó. Tot i així, Rigau ha aclarit que la postura de la Generalitat és la de no pagar les matrícules en centres privats per a aquests estudiants.

La consellera catalana ha defensat que aquest apartat recollit en la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) té “un desenvolupament complicat”; motiu pel qual opina que el Consell d’Estat encara no s’ha pronunciat sobre la efectivitat de la normativa en el sistema educatiu català. En aquest sentit, Rigau ha assenyalat que el proper curs la Generalitat farà ús de les seves competències a l’ensenyament per mantenir les matèries i el currículum d’aquesta davant els canvis proposats per la reforma educativa.

No obstant això, durant la sessió de control a l’Executiu català, la diputada del PP María José García Cuevas s’ha referit a l’última sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre aquest tema, en la qual es reafirma l’obligatorietat d’impartir un 25% de les hores lectives en castellà en els cinc centres on les famílies han demanat judicialment l’educació bilingüe. En resposta, la consellera ha dit que sovint els qui defensen el bilingüisme són qui només parlen en llengua castellana.

Rigau ha lamentat la instrumentalització dels tribunals per canviar el modelo escolar d’immersió lingüística de Catalunya, tot defensant que els tribunals han anteposat “la matemàtica a la llengua” amb la fixació de percentatges que no responen a criteris pedagògics. D’igual manera, ha assegurat que la presència del castellà en el model d’immersió lingüística està garantida, ja que tots els estudiants acaben la seva formació obligatòria amb alts nivells de coneixement del castellà.

Imatge: Keith Williamson

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’escolaritat bilingüe a Catalunya no serà efectiva el proper curs”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio