EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

La Generalitat prepara instruccions per aplicar el 25% de classes en castellà

El TSJC obliga a complir la sentència a partir del 2 de juny
By , on 27 de maig de 2014

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha afirmat que donarà instruccions als cinc centres catalans afectats per l’obligatorietat d’impartir un 25% de classes en castellà. Tot i que la Generalitat ha recorregut la sentència davant del Tribunal Suprem (TS), el termini d’execució de la sentència per als cinc centres està previst pel 2 de juny; essent d’obligat compliment l’escolarització bilingüe a la resta d’alumnat a partir del proper curs.

En una entrevista en Catalunya Ràdio, la consellera d’Ensenyament ha explicat que demanarà als centres afectats per la sentència que li traslladin “les actuacions previstes per al mes de juny”. A partir d’aquestes la consellera realitzarà una proposta conjunta per complir les resolucions dictades Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que el Govern ha recorregut al Suprem, sempre i quan els recursos presentats per la Generalitat no ajornin l’execució de les actuacions.

Així doncs, Ensenyament vetllarà per a que la sentència en la que s’obliga a realitzar un 25% de les classes en castellà en cinc escoles no alteri el final del present curs. La consellera Rigau s’ha reunit amb les direccions i les AMPES dels centres afectats per assegurar-los que el seu departament estudia com “encaixar” aquest 25% d’hores en castellà amb el calendari escolar; ja que la sentència del TSJC s’haurà d’aplicar previsiblement aquest 2 de juny, a poc de finalitzar els dies lectius.

“Canviar de llengua l’últim mes no és gaire normal”, ha defensat la consellera d’Ensenyament en declaracions públiques sobre la data d’aplicació de la sentència del TSJC sobre el bilingüisme a cinc centres catalans. Alhora, Rigau ha insistit en la “dificultat de l’aplicació” de la decisió de l’alt tribunal català en un mes “dedicat a l’avaluació” dels estudiants, sense que aquest canvi suposi una alteració de “la normalitat” dels centres afectats. “El que s’ha ensenyat en català, s’ha d’avaluar en català”, ha sentenciat al respecte la consellera.

A més, Rigau ha insistit que la voluntat de la Generalitat de Catalunya és allargar al màxim el procés, recorrent la sentència del TSJC per totes les vies possibles amb l’objectiu de protegir el sistema d’immersió lingüística. “La nostra política d’actuació ha estat esgotar totes les fases, processos i mecanismes, i anar decidint pas a pas”, ha reiterat la consellera d’Ensenyament de Catalunya sobre la sentència en la que obliga a cinc centres a instaurar un sistema bilingüe perquè un estudiant així ho ha demanat.

Imatge: Convergència Democràtica de Catalunya

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Generalitat prepara instruccions per aplicar el 25% de classes en castellà”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio