EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

Esport i educació

Una bona manera d’aprendre disciplina
By , on 25 de maig de 2010

És important fer esport des de petit

Quan era petita, cada nit anava a dormir pensant en arribar a ser una gran ballarina. Naturalment els anys han anat passant, i no ho he estat, però si que he pogut aprendre molt de la disciplina que s’aprèn a l’escola de dansa. Suposo que això no només forma part del ball, també altres esports requereixen força de voluntat i disciplina. Des de ben petita em van ensenyar que tot es pot aconseguir a base d’esforç i més esforç, i agraeixo haver passat més de mitja infància amb mal de peus, perquè ara sé com d’important van ser aquells moments.

Considero que és bo barrejar l’educació escolar dels nens amb l’esport. En primer lloc perquè el nen necessita deslliurar-se de la pressió que té durant tot el dia, deures, anar a l’escola, etc. i d’aquesta manera, pot compartir bons moments amb altres companys. En segon lloc perquè la majoria d’esportistes tenen una voluntat de ferro, ja que des d’un bon principi se’ls forma perquè així sigui.

La disciplina que es té en una escola d’esports, sigui dansa, futbol, etc. és molt millor que la que pugui haver en una escola convencional. És bo que des de ben petits els nens siguin formats des del punt de vista de la força i del treball continuat. Saber que el sacrifici té les seves recompenses, forma part de l’educació que es dóna en les escoles d’esport.

D’aquesta manera el nen/a veu i creix en un ambient de disciplina, copiant els patrons de plantejament i reproduint les concepcions bàsiques de l’esport. Aquest tipus de principis els transporta a la vida quotidiana i d’aquesta manera, aprèn a posar en pràctica els mateixos sentiments i sacrificis, per exemple, en la vida acadèmica.

Naturalment tot depèn del nen, però considero que és molt recomanable lligar-los a una vida on l’esport en formi part activa. Tal i com he dit abans, perquè el nen s’impregna dels valors de força de voluntat i disciplina, però també perquè entengui que una vida saludable va lligada a la pràctica de l’esport. A més, tenint en compte els canvis en la nostra dieta mediterrània i les previsions d’un futur plagat d’obesitat, és més que obligatori educar als nostres fills en una educació esportiva. Així ens assegurem la pervivència de la nostra dieta i d’una vida sana, i també la formació de persones que compleixen amb els valors ètics esportius. Que consti que Maradona no és un exemple a seguir…

Foto: Ed Yourdon a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Esport i educació”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio