EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

Ensenyament redactarà un protocol per garantir la seguretat dels docents

La UdL recorda la mort del professor d’Abel Martínez
By , on 23 de maig de 2016

professor

La consellera de Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, va assegurar el passat dimecres, en complir-se un any de la mort del professor Abel Martínez, agredit per un alumne a Barcelona, que la seva Conselleria treballa en un protocol per garantir la seguretat dels professors. D’aquesta manera, la consellera espera resoldre la inseguretat que puguin tenir els docents a les aules.

Durant l’acte d’homenatge al jove professor lleidatà celebrat en la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL), Meritxell Ruiz, ha afirmat que la seva conselleria treballarà perquè no calgui lamentar “cap pèrdua de docents a causa de la violència, garantint la seva protecció i seguretat”. D’aquesta forma, Ensenyament estaria treballant en un protocol per garantir la seguretat dels professors del sistema educatiu català.

Hem volgut venir a la facultat de Lleida, justament la facultat on Abel va estudiar, per recordar que fa un any d’aquest lamentable accident, per agrair la seva tasca com a docent i en memòria de tots els docents que donen el millor de si mateixos per educar als nostres fills.

La consellera, en la seva intervenció després de mantenir una trobada amb els pares del professor mort, ha defensat que el seu equip treballarà “intensament” per intentar evitar que casos com el de la mort d’Abel Martínez puguin tornar a succeir entre els docents de Catalunya. Per aconseguir aquesta fita, la conselleria d’Ensenyament estaria treballant en un protocol que n’asseguri la seva seguretat.

Preguntada pels mitjans de comunicació sobre la reclamació que ha plantejat la família a Ensenyament d’un milió d’euros, la consellera ha afirmat que està en el seu dret de fer una reclamació patrimonial per la seva mort. A més de la consellera Ruiz, han intervingut el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, el president del Consell Escolar de Catalunya i la directora de la Càtedra Abel Martínez i professora de la UdL, Àngels Balcells.

Càtedra Abel Martínez

Al novembre, la UdL i la Conselleria d’Ensenyament van signar un conveni de creació de la Càtedra Educació i Adolescència Abel Martínez Oliva, impulsada pels departaments de Ensenyament i Salut per potenciar la recerca i la formació en l’àmbit de l’educació i l’adolescència, i reflexionar temes que tenen incidència en els adolescents i de forma interdisciplinària als centres educatius.

La càtedra promourà la recerca i la formació des de l’àmbit de l’educació universitària, secundària o de forma conjunta per tractar entre altres temes la convivència als centres educatius, la salut mental, l’impacte de les xarxes socials o les noves tecnologies en l’adolescència.

Foto: professor vía Shutterstock

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ensenyament redactarà un protocol per garantir la seguretat dels docents”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio