EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

Ensenyament aplicarà la LOMCE buscant el mínim impacte

La reforma educativa no canviarà el tarannà de les aules
By , on 16 de juny de 2014

El Departament d’Ensenyament farà complir els articles recollits a la LOMCE que, per imperatiu legal, s’hagin d’aplicar a partir del curs vinent. No obstant això, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat que el Govern de la Generalitat ha planificat estratègies dins del marc legal per a que els canvis produïts per l’entrada en funcionament de la reforma educativa tinguin el mínim impacte a les aules catalanes.

Els articles de la reforma educativa que s’aplicaran el proper curs 2014-2015 són aquells que regulen la funció dels consells escolars dins l’ensenyament, la nova condició optativa de les assignatures com música o plàstica i els programes de qualificació professional per a estudiants que no s’adapten a la ESO. El Departament d’Ensenyament té l’obligació de desenvolupar i aplicar aquests canvis recollits a la LOMCE, tot i que Rigau ha assenyalat que es farà amb el mínim impacte.

Nosaltres farem un desenvolupament d’aquells articles que per imperatiu legal s’han d’aplicar, amb caràcter transitori, esperant que això pugui canviar tan aviat com sigui possible, i que alhora doni la seguretat jurídica que necessiten als centres.

Falta de contundència per part de la Conselleria

L’anunci de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, sobre la minimització de l’impacte en l’aplicació de la LOMCE a les aules catalanes no ha comptat amb el beneplàcit d’algunes entitats educatives i partits polítics. Aquestes formacions han demanat una major contundència en la defensa del model d’immersió lingüística de Catalunya, que ha sigut modificada a cop de sentència judicial.

Un d’aquests casos de descontentament ha estat protagonitzat per la CUP; organització que ha demanat la dimissió de la consellera d’Ensenyament perquè no ha sabut reaccionar amb duresa davant les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en les que obliguen a 5 centres a fer un 25% de les hores lectives en castellà quan només ha demanat la escolaritat en castellà un únic alumne.

La portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Mercè Amich, ha manifestat que “és de consens, entre totes les organitzacions de l’esquerra independentista, que volem demanar la dimissió de la consellera Irene Rigau perquè no està mostrant prou fermesa, està posant el poder judicial com a excusa per amagar una falta de voluntat política en defensa del sistema d’immersió lingüística”.

Per mostrar el seu descontentament amb la forma de fer front a les modificacions del sistema d’immersió lingüística de Catalunya, aquests col•lectius han anunciat que es sumaran a la manifestació convocada per l’organització Som Escola. Aquesta plataforma ha convocat una manifestació pel dissabte que ve a Barcelona, en defensa de la immersió lingüística.

Imatge: www.audio-luci-store.it

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ensenyament aplicarà la LOMCE buscant el mínim impacte”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio