EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

Ensenyament anuncia 2.200 professors substituts passaran a ser interins

La conselleria vol donar estabilitat a les plantilles docents
By , on 5 de agost de 2014

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha anunciat que a partir del proper curs 2.200 professors substituts passaran a ser interins i treballaran de forma continuada durant tot l’any. La incorporació a les plantilles dels centres d’aquest professorat permetrà millorar la qualitat de l’ensenyament i donar estabilitat als centres catalans.

En declaracions a Tv3 al programa ‘L’entrevista de l’Estiu’, la consellera catalana d’Ensenyament ha assegurat que l’augment d’estudiants al sistema educatiu català juntament amb una reducció del nombre de professors per les jubilacions i la baixa tassa de reposició, han motivat a la Generalitat a oferir 2.200 places d’interins a professors substituts. La consellera d’Ensenyament confia en canviar la tendència i augmentar la incorporació de més professorat regular a les escoles.

Hi ha hagut uns anys en què hem hagut d’acollir a més alumnes amb menys professors, i aquest any, per primera vegada, a més de tenir a més alumnes, també podrem comptar amb més professors; començarem a canviar aquesta tendència. Des del curs 2011 i 2012 s’han incorporat més de 60.000 alumnes més cada any en un sistema que té els mateixos professors, la qual cosa ha estat possible gràcies a que els professors han fet més hores.

La titular d’Ensenyament també ha admès a l’entrevista que el sistema educatiu català ha incorporat més de 120.000 estudiants durant els cursos 2011-2012 i 2012-2013 però el nombre de professors no ha augmentat en consonància a la major presència d’alumnes. Rigau ha volgut reconèixer la tasca dels professors, qui han hagut d’augmentar les seves hores a pesar d’haver minvat les seves retribucions per a poder mantenir el nivell en la qualitat de l’ensenyament a Catalunya.

A l’espera de conèixer al setembre les xifres de nous alumnes i professors, la consellera d’Ensenyament ha deixat clar que el sistema incorporarà a les plantilles a 2.200 nous professors, que havien treballat com a substituts. Aquests 2.200 substituts “ara passaran a ser interins i treballaran de forma continua tot l’any”, ha assegurat Rigau; a més, uns quants professors en situació eventual passaran a tenir contracte. Aquestes dues accions permetran disposar d’una “millora de l’estabilització de la plantilla”, que “serà notable”, ha remarcat la consellera.

Imatge: Sterling College

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ensenyament anuncia 2.200 professors substituts passaran a ser interins”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio