EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

CiU titlla de “precipitada” la implantació de la LOMCE

El portaveu de CiU al Senat preguntarà a Wert sobre el calendari
By , on 23 de abril de 2014

El portaveu de CiU en la Comissió d’Educació del Senat, Ramón Alturo, preguntarà al ministre d’Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, si continuarà amb el pla d’aplicació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). El dimarts vinent 22 d’abril, el titular de la cartera d’Educació respondrà a les preguntes dels senadors sobre la implantació de la reforma educativa a les aules.

El Ministeri d’Educació va anunciar el seu pla per aplicar la reforma educativa en el primer, tercer i cinquè curs de Primària, l’etapa de FP Bàsica i en el primer any de l’ESO per al curs vinent 2014-2015. La pregunta que realitzarà el portaveu de CiU en la Comissió d’Educació del Senat versarà sobre el poc temps –quatre mesos i mig– per a dissenyar els currículums acadèmics dels cursos afectats per la “precipitada” aplicació de la LOMCE.

Així doncs, el parlamentari nacionalista formularà aquesta pregunta en la sessió de control a l’Executiu que tindrà lloc en la Cambra alta la setmana vinent. La pregunta que realitzarà al ministre d’Educació és la següent: “Manté el Govern la seva voluntat d’implantar precipitadament la seva reforma educativa (LOMCE), dins de 4 mesos i mig, malgrat la seva molt discutible constitucionalitat i de les incògnites sobre el seu finançament?”.

Tot i que el curt termini per a preparar els cursos d’acord amb els preceptes de la reforma educativa és una de les principals preocupacions, el senador ha avançat que també es tocaran altres temes durant la seva intervenció. Alturo ha explicat que en destaca la “molt discutible constitucionalitat” de la LOMCE i les “incògnites” sobre el finançament del nou marc educatiu, una preocupació que ha sigut reiteradament manifestada per les comunitats autònomes i que no ha trobat una resposta clara per part del ministre Wert.

De fet, des de Catalunya, el Govern de CiU i el Parlament ja s’ha mostrat aquesta preocupació sobre l’adequació de la reforma educativa aprovada per les Cambres al marc legal ja existent. D’aquesta n’ha resultat un dels sis recursos d’inconstitucionalitat contra aquesta normativa presentats pel Tribunal Constitucional, que van ser admesos a tràmit per l’Alt Tribunal la setmana passada.

Imatge: Convergència Democràtica de Catalunya

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “CiU titlla de “precipitada” la implantació de la LOMCE”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio