EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

Badalona serà la Ciutat Europea de l’Esport al 2015

La ciutat catalana destaca en el camp esportiu
By , on 17 de octubre de 2014

La localitat de Badalona ha sigut l’escollida per la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES) com a la Ciutat Europea de l’Esport 2015, segons ha informat l’Ajuntament de la ciutat. En el comunicat oficial rebut pel consistori badaloní es destaca que el reconeixement respon al fet que Badalona és “un bon exemple de municipi on l’esport és un instrument que promou la salut, la integració, l’educació i el respecte”.

L’alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, viatjarà el proper 19 de novembre a Brussel•les per recollir la bandera oficial que reconeix aquesta distinció. Tanmateix, l’alcalde García Albiol ha destacat en conèixer el nomenament que aquest és “un premi i un incentiu a l’esforç permanent i anònim de desenes de milers d’esportistes badalonins de totes les edats”, que aprenen a conjugar l’esport i l’educació, integració, respecte i salut.

Una comissió avaluadora de la ACES encapçalada pel seu president, Gian Franceso Lupatelli, va visitar algunes de les instal•lacions esportives de la ciutat catalana durant el passat mes de septembre, quan la ciutat va presentar la seva candidatura com a Ciutat Europea de l’Esport per a 2015. Lupatelli va visitar les instal•lacions del Palau Municipal d’Esports, on juga els seus partits el Fiatc Joventut, o el Port de Badalona.

En el seu moment, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va presentar com a principals arguments per defensar la candidatura de Badalona que la ciutat és coneguda per ser la “el bressol europeu del bàsquet” i el reconeixement internacional obtingut després de ser la seu del bàsquet en els Jocs Olímpics i Paralímpics de 1992. A més, l’alcalde també va esmentar que la ciutat és seu d’excel•lents clubs esportius de tot tipus com la Juventut o els Badalona Dracs, i d’esportistes de la talla de la nedadora Mireia Belmonte.

Aquesta associació reconeguda per la Unió Europea va tindre en compte compte el calendari d’activitats de les ciutats i el potencial esportiu de les mateixes que es van presentar com a candidates per ser la punta de llança de l’esport a la Unió Europea. La decisió de la ACES suposa el reconeixement d’una altra ciutat espanyola en matèria esportiva, com va succeir amb Santander, Logronyo, Getxo o Còrdova.

Imatge: pasotraspaso

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Badalona serà la Ciutat Europea de l’Esport al 2015”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio