EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Temes clau

ANAPE veu perillar la mobilitat dels docents amb la declaració unilateral d’independència

El sindicat docent, contra la DUI
By , on 4 de desembre de 2015

alumnes

El sindicat independent de professors de l’ensenyament públic (ANPE en castellà) ha manifestat aquest divendres el seu rebuig al “desafiament de ruptura unilateral” per part del Parlament de Catalunya i recorda el dret d’accés i mobilitat dels professors en tot el territori nacional. La organització de professors ha volgut recalcar que aquest col•lectiu té dret a accedir i exercir la seva professió a tots el punts del territori.

La organització assenyala en un comunicat que “no poden admetre” que Catalunya es separi de forma unilateral i “saltant-se” el marc jurídic que actualment és vigent, trencant també amb el principi de sobirania nacional. Tanmateix, han destacat que aquesta ruptura amb l’Estat Espanyol perjudica l’exercici de la funció docent, impedit que els professors formats a altres autonomies puguin accedir a places docents a Catalunya o que els propis professors formats al territori puguin treballar a altres punts.

Des de ANAPE han fet una declaració política a favor de la unitat del territori Espanyol, reclamant que Catalunya és una comunitat autònoma que forma part “indissoluble” de l’Estat. No obstant això, aquesta declaració política de sindicat de professors ha anat més enllà i han explicat que els motius pels quals romandre junts inclouen no impedir el dret a l’accés i la mobilitat del col•lectiu de mestres i professors.

No podem admetre que una comunitat autònoma, que forma part indissoluble de l’Estat Español, com Catalunya, pretengui separar-se unilateralment saltant-se el marc jurídic vigent i trencant el principi de sobirania nacional que resideix en tots els espanyols.

Per això, l’organització de professors ANPE defensa “un marc comú bàsic” en Educació amb validesa en tot l’Estat, compatible amb el desenvolupament competencial autonòmic. “Per garantir el principi d’igualtat d’oportunitats i la vertebració i cohesió social en tot el territori espanyol”, el sindicat de docents recalca la necessitat de mantindre i respectar aquest marc comú a tot l’Estat, que sempre ha estat compatible amb el desenvolupament normatiu per part de cada autonomia.

Tanmateix, ANAPE reitera en el seu comunicat que la representació del professorat inclou la defensa dels cossos docents de caràcter estatal i el seu dret a l’accés i mobilitat en tot el territori nacional. Amb la declaració unilateral de independència de Catalunya es posa en perill aquest principi de mobilitat dels professors que han estat formats a altres territoris i volen exercir a Catalunya; però també als docents formats a aquest territori que volen treballar a un altre comunitat autònoma.

Imatge: McLac2000

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “ANAPE veu perillar la mobilitat dels docents amb la declaració unilateral d’independència”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio