EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Recursos

Museu del Gas, el nou atractiu de Sabadell

El seu objectiu és preservar i difondre el patrimoni històric dels sectors del gas i l’electricitat
By , on 12 de gener de 2012

El president de la Generalitat, Artur Mas, va inaugurar el dimarts passat el Museu del Gas, un nou equipament cultural promogut per la Fundació Gas Natural Fenosa que té com a objectiu principal preservar i difondre el patrimoni històric dels sectors del gas i l’electricitat. De la mateixa forma, aquest nou museu vol fixar la seva mirada cap al futur i explorar els pròxims anys de l’energia i el medi ambient.

Al seu web trobaràs tot el que vulguis saber

Tot i que la inauguració oficial ha estat aquesta setmana, el Museu del Gas porta obert al públic des del passat 13 de desembre. A l’exposició permanent hi podem trobar la història de la companyia que va néixer el 1843 com a ‘Sociedad Catalana para el Alumbrado por Gas’. Aquesta exposició reflexiona sobre el passat i el present de l’energia i mira cap al futur sabent de la importància d’utilitzar de forma eficient els recursos naturals. En el mateix museu podem trobar l’Arxiu Històric de la fundació.

Un dels elements més importants i innovadors d’aquest museu rau precisament en l’edifici en el que està situat. Es tracta d’un edifici de finals del segle XIX ubicat a la cèntrica Plaça de Gas de Sabadell, obra de l’arquitecte Jili Batllevell, construït per obtenir electricitat a partir de motors de gas que ha estat rehabilitat per poder albergar el Museu del Gas. En aquest procés, s’ha reconstruït de forma sostenible i és que s’ha reduït al màxim l’impacte ambiental, les emissions de diòxid de carboni o el consum d’aigua, entre d’altres mesures.

Per tal d’apropar al màxim aquest nou museu als ciutadans, sobretot els mes joves, per aquest primer any de vida el Museu del Gas te programades diferents activitats, entre elles trobem:

•El Museu del Gas, un edifici sostenible i amb bones vistes
•Les eines el futur
•D’ahir a avui: gas, electricitat i societat
•Gas Natural Fenosa, història d’una empresa del sector energètic
•Papers protagonistes de l’Arxiu
•Juli Batllevell, arquitecte, sabadellenc i modernista
•De fàbrica de gas a museu del gas

Per saber quins dies i a quines hores es realitzen aquestes activitats el millor que pots fer és posar-te en contacte amb ells a traves del seu correu electrònic; tot i així, les activitats es desenvolupen de dimarts a divendres a les 9:30h i a les 12:30h. La durada de les activitats és d’unes 2 hores i el preu és de 25 euros per grup o classe. A més, el museu es posa a disposició de tots aquells alumnes que estiguin fent el treball de recerca d’algun tema relacionat amb el gas i necessitin informació o assistència.

Encara no l’has visitat?

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Museu del Gas, el nou atractiu de Sabadell”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio