EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació, Jocs i dinàmiques, Recursos

L’atractiu dels jocs de rol per als adolescents

By , on 19 de gener de 2009

Què passaria si em posés en lloc d’un altre? Què passaria si el noi més popular de la classe hagués d’interpretar el paper del seu company que pateix bullying i no és acceptat per la resta? Què passaria si durant 10 minuts la noia que té problemes d’obesitat es convertís en una líder en positiu? Què passaria si el nen que treu males notes passés a ser qui té les millors? Tot això pot passar a un joc de rol.

En moltes ocasiones, en pensar en els jocs de rol ens ve al cap el típic joc en el qual els adolescents es disfressen de guerrers o d’homes vinguts de les galàxies i surten a buscar villans. Però el joc de rol també és una dinàmica que es pot desenvolupar en una classe, en una tutoria, en uns campaments, en un seminari per a professors o en qualsevol trobada educativa.

[ad]

La temàtica a tractar pot ser diversa. Des de problemàtiques familiars com la incomprensió entre pares i fills, o qüestions de gènere com el paper d’una dona en la societat, o afectivas com els sentiments d’un nen que se sent exclòs a la classe.

Normalment es planteja una història inicial.
A cada un dels participants els repartim un full amb l’explicació del rol que han d’interpretar. És aquí on l’educador ha de ser intel·ligent i intentar distribuir els fulls de manera que cada persona tingui un paper molt contrari al qual tindria a la vida real.

Cada participant estudia el seu paper i després l’haurà d’interpretar i seguir fil per randa. Si al full diu que ha de ser tímid, haurà de mostrar-se com a tal malgrat sigui en realitat la persona més extrovertida del món.

A través del joc s’intenta buscar un acord de les parts, però el més interessant és, al final, fer un debat obert sobre com s’ha sentit cada participant. A més, cal reflexionar sobre el perquè de la dinàmica i treure’n conclusions.

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “L’atractiu dels jocs de rol per als adolescents”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio