EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Recursos

La important ajuda de les entitats contra l’assetjament escolar

‘Asociación No Al Acoso’ vetlla per sensibilitzar la societat i donar eines als implicats en casos d'assetjament escolar
By , on 22 de abril de 2013
Bullying

Una pràctica de bullying

L’assetjament escolar és una lacra amb la qual, desgraciadament, han de conviure molts joves en la seva etapa estudiantil. És un tema que mai perd actualitat, perquè de tant en tant apareixen als mitjans de comunicació casos de joves que han patit mostres de violència i odi per part dels seus companys de classe. Tot i que, generalment, es rebutgi aquesta pràctica, sembla ser que no es troba la manera d’acabar amb aquesta situació definitivament i sempre reapareixen les persones que executen el rol d’assetjador i les víctimes. Les persones que pateixen aquesta situació, però, no solen explicar-ho a ningú, el que sovint complica el poder trobar una solució.

En general, l’assetjament escolar, també conegut com a Bullying, es produeix a l’edat de 12 anys, aproximadament. Normalment, és el moment en què els joves arriben a l’institut i, per tant, passen a ser els petits del centre. Ara bé, amb l’arribada de les noves tecnologies, l’assetjament s’accentua a través d’Internet i les xarxes socials, de manera que és més dur pels joves, ja no és limita a l’horari escolar, sinó que és persistent les 24 hores del dia, provocant una sensació d’angoixa i problemes futurs sobre la personalitat de la víctima.

En cas de produir-se situacions d’assetjament, tant els pares com els professors i directors dels centres, no saben com afrontar-ho. Per això, hi ha associacions que s’encarreguen d’assessorar i donar eines als implicats, útils per poder superar els problemes i buscar solucions. Per exemple, hi ha ‘Asociación No Al Acoso’, a Barcelona, que és una organització sense ànim de lucre formada per psicòlegs, professors, advocats i especialistes en el tema que vetlla per prevenir el bullying, intervenir en els casos que es produeixen i sensibilitzar la societat.

La seva dinàmica de treball és recopilant informació sobre els diferents casos que es produeixen al nostre país, per veure la dimensió real del problema, com també projectes de formació per tal que tothom pugui tenir tota la informació necessària. A més, l’entitat està formada per una gran quantitat d’experts de diferents àmbits (psicòlegs, juristes, advocats, professors, pedagogs…) amb la finalitat d’ajudar les famílies, joves, professors dels diferents casos de bullying. Ara bé, per poder començar a lluitar contra l’assetjament, és necessari que les víctimes ho comuniquin, per tal que els professors i els pares sàpiguen que passa alguna cosa. Però per tal que això passi, cal que s’assessorin tant els docents com els alumnes i la tasca d’aquestes entitats, com ‘Asociación No Al Acoso’, són vitals i de gran ajuda.

Foto de Thomas Ricker a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La important ajuda de les entitats contra l’assetjament escolar”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio