EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Recursos

Es suprimeixen les beques Séneca i per estudiar a l’estranger a l’estiu

By , on 18 de febrer de 2013
Estudiant

Es suprimeixen les beques Séneca

Males notícies per les beques. El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport ha suprimit dues de les beques més demandades per part dels estudiants. En primer lloc, ja no hi haurà ajudes per a estudiar idiomes a l’estranger durant l’estiu. Aquesta era una opció que contemplaven molts joves que, durant l’estiu, marxaven unes setmanes a viure a un país estranger realitzant cursos per aprendre i millorar l’idioma. I en segon lloc, també s’han eliminat les beques Séneca, una opció molt sol•licitada per estudiants universitaris perquè permetia poder continuar estudiant la carrera en una Comunitat Autònoma diferent, amb les despeses per poder viure durant el curs.

A la primera beca citada, molts estudiants marxaven a un país estranger durant unes setmanes per realitzar una immersió lingüística completa. L’únic destí on es mantindrà la beca, ara per ara, serà només per viatjar a França i aprendre francès. Però com s’estan produint aquestes retallades, no hi ha cap mena de garantia perquè aquest destí es mantingui durant els propers anys. La decisió es va prendre en el moment d’aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat del 2013. A canvi, però, es mantenen 500 beques per poder estudiar idiomes a Espanya. Segons el Ministeri, es realitzaran cursos d’immersió lingüística a Espanya, oblidant que immersió implica conviure amb un idioma en el 100% del temps. L’any passat es van invertir 24 milions d’euros en aquestes beques i se’n van beneficiar 14.000 alumnes universitaris i de Formació Professional.

I pel què fa a la beca Séneca, ja no es convocarà pel curs 2013-2014. El ministre José Ignacio Wert ha explicat que aquesta decisió s’ha pres per poder destinar tots els recursos a les beques de caràcter general. Ja fa més de 12 anys que es convoquen aquestes prestacions, però se suprimiran fins que la situació econòmica del país millori. El ministre, però, ha volgut insistir en què els alumnes que en aquest curs es troben en una Comunitat Autònoma gaudint dels beneficis de la beca, seguiran cobrant la prestació, que és de 500€ mensuals. Però de cara al curs vinent, els 6’67 milions d’euros que es destinen a això aniran directes a les beques generals, per tal que els estudiants puguin cursar les carreres en les seves respectives Comunitats Autònomes.

La decisió de suprimir aquestes dues beques es va prendre amb l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2013, a l’octubre passat, però no ha sigut fins ara que ha sortit a la llum. Malgrat això, els Rectorats han acordat que es mantindran les facilitats per poder estudiar en les seves universitats encara que els alumnes provinguin d’una Comunitat Autònoma diferent, una fita molt complicada ara que els estudiants no tindran dels recursos necessaris per viure en un entorn nou sense el recolzament familiar.

Foto de Steven S. a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Es suprimeixen les beques Séneca i per estudiar a l’estranger a l’estiu”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio