EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació, Recursos

Educació i música, sempre de la mà

By , on 14 de març de 2008

chicosdelcoro.jpg

Música i educació són dels eixos sobre els quals es recolza la pel·lícula de Christophe Barratier, Los chicos del coro. És un dels films deliciosos, que deixen molt bon gust al públic tant pel contingut com per la forma. Es tracta d’una pel·lícula interesasnt per a obrir debat en una classe d’estudiants adolescents i és un bon exemple sobre l’educació en positiu
a les aules de les facultats de Magisteri.

Los chicos del coro ens convida a entrar en un orfanat i ens mostra el dia a dia que porten els nens que hi viuen. La premisa del director del centre és ‘acció, reacció’, cosa que comporta continus càstics per als petits, crits sense raó i poc diáleg. L’arribada d’un nou vigilant, Mathieu, els farà canviar les seves vides.

Per a ell és important que els nens aprenguin a respectar perquè són respectats. Aquesta és la tàctica que comença a praticar. Decideix que ha de crear una coral per a que els nens puguin formar-se a través de la música. En aquest punt comença l’ihstòria de superació i esforç. Els nois comencen a sintonitzar amb el vigilant. Un dels nens acabarà convertint-se en un gran director d’orquestra.

És cert que la pel·lícula no parteix d’una idea original. hi ha centenars de pel·lícules sobre la mateixa temàtica i també amb certs elements lacrimògens. Però agrada perquè és potser una de les primeres que tracta l’educació des de l’àmbit musical. Transmet molts valors, un fet essencial a la societat actual.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Educació i música, sempre de la mà”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio