EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Recursos

Consells per posar-se a estudiar

Dinàmiques i consells per fer les tasques acadèmiques
By , on 15 de febrer de 2012

El gran problema de molts estudiants és que no troben el moment de començar a estudiar i això repercuteix negativament en les seves qualificacions.  Les tasques diàries i repassar els coneixements abans d’un examen es converteixen en un problema que no volen afrontar i per això busquen excuses per justificar-se a ells mateixos les poques ganes. Prou de fer el mandra! Aplica’t aquestes dinàmiques i trobaràs les ganes d’estudiar que has perdut!

Consells per posar-se a estudiar

Consells per posar-se a estudiar

Molts estudiants obtenen qualificacions baixes, no perquè no tinguin la capacitat, sinó perquè estudiar es converteix en una tasca odiosa. Seguint una sèrie de tècniques i consells es pot aconseguir front als deures i als exàmens sense que això suposi un drama; però cal la força de voluntat de l’estudiant per girar la situació en la que es troba ara.

Un consell que et pots aplicar és fer una llista amb totes les tasques que has de fer al llarg de la setmana, ja siguin deures, exàmens o treballs. Alhora, tracta d’adjudicar-li un temps a cadascuna d’aquestes tasques.  Col·loca la llista a un lloc que estigui a la vista, al costat del lloc de treball i assaboreix la sensació de tatxar un dels ítems de la llista. Poc a poc veuràs que les tasques s’acaben i et sentiràs més animat. Això ho pots combinar amb temps d’esbarjo: “quan acabi els deures d’anglès i matemàtiques veure el nou capítol de la meva sèrie preferida”.

Seguint amb la dinàmica de la llista, pots col·locar a mode de pòster a la teva habitació un llistat amb objectius o reptes a mig i llarg termini que vols aconseguir gràcies a l’estudi. Pot ser des d’anar a la universitat i fer la carrera somiada a poder passar un estiu sense haver d’estar pendent d’un examen de recuperació. Es important que et facis promeses realistes i t’esforcis en acomplir-les perquè, al cap i a la fi, és el teu futur.

Un consell que et servirà tota la vida és començar a fer el que menys t’agrada o és més difícil i acabar amb allò que t’agradi o sigui bufar i fer ampolles. D’aquesta manera, dedicaràs més temps a aquelles matèries o tasques que et resultin més feixugues i acabaràs amb quelcom que et faci més feliç. I si et costa posar-te a treballar o creus que a la teva habitació, amb l’ordinador i el mòbil, no t’ajuda a posar-t’hi canvia d’aires: ves a la biblioteca. Anar a un lloc sense distraccions, on puguis estudiar o fer els deures tranquil·lament t’ajudarà crear-te un hàbit o rutina. Al principi pot ser una mica dur, però quan portis unes setmanes anant cada dia a la mateixa hora a la biblioteca veuràs com et costa molt menys fer la feina!

Imatge| superkas83 a Flickr.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Consells per posar-se a estudiar”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio