EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Recursos

Com pendre apunts?

L'ús de símbols i inicials són dos mètodes efectius
By , on 28 de febrer de 2012

Els apunts són tot un art i qualsevol estudiant hi estarà d’acord. Al llarg de la nostra vida estudiantil passem molt de temps anotant les explicacions de conferenciants o professors, en alguns casos s’expressen de forma pausada i repetint els conceptes importants però d’altres parlen amb una rapidesa que només els més experimentats artistes poden plasmar en paper el seu discurs. Dels errors s’aprèn, però tu pots comptar amb una mica d’avantatge si t’apliques els següents consells per prendre apunts.

L'art de pendre apunts

L'art de pendre apunts

Amb el temps qualsevol estudiant va aprenent pel seu compte alguns trucs i dinàmiques per poder apuntat tot allò que diu el professor i que després, alhora de llegir-ho, puguem entendre el que hem escrit ja que d’allò estudiarem. En alguns casos podem gravar les classes o conferències amb l’MP3 o el mòbil però tard o d’hora et tocarà fer apunts en directe. Segueix els nostres senzills consells (a base de molts fulls anotats de classe) i tindràs els millors apunts de tota la teva aula!

D’entrada, t’has de mentalitzar que es impossible anotat tot allò que expliqui el professor, en especial si va despresa i no repeteix els conceptes bàsics. Fer apunts implica estar atents a les explicacions que ens doni el mestre i valorar allò que ens sembla interessant i que val la pena anotar del que és palla.

Un dels trucs més comuns es utilitzar les inicials per referir-nos a un mot o un conjunt de paraules que utilitzarem d’una forma repetida al llarg de temps. Aquest tipus d’anotacions possiblement ja els hauràs utilitzat a les classes de llengua per referir-te als tipus de sintagmes i categories de paraules però també pots usar aquest truquet per altres assignatures. Per exemple, en comptes d’escriure Mitjans de Comunicació de Masses podem escriure MCM.

Les matemàtiques seran les nostres aliades alhora de prendre els millors apunts de tota la classe. Un consell és substituir paraules com ‘més’, ‘menys’, ‘igual’, ‘major’, etc. pel símbols matemàtics que expressen aquestes idees. En la mateixa tònica, pots expressar conceptes com relació o conseqüència amb una doble fletxa o una fletxa de sentit únic respectivament.

Al principi, potser ens costa una mica habituar-nos a usar aquestes tècniques per a prendre apunts d’una forma ràpida però més d’hora que tard aprendrem a utilitzar-los sense adonar-nos-en. No desisteixis perquè, a la llarga, en sortiràs molt beneficiat. Si encara vols més consells per realitzar uns apunts a la velocitat de la llum pots realitzar un curs de taquigrafia.

Imatge| Vanessa Ferrer1989 a Flickr.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com pendre apunts?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio