EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Recursos

Aplicacions mòbils per a estudiants

Converteix el teu ‘smartphone’ en una eina d’estudi
By , on 3 de abril de 2014

Les noves tecnologies s’han convertit en el malson d’alguns educadors, fins al punt de prohibir-ne el seu ús a classe. No obstant, no es pot negar que els portàtils, les ‘tablets’ i els ‘smartphones’ s’han convertit en aparells que van més allà de sonar en mig de classe, amb un ús correcte, es poden tornar eines educatives per als estudiants. Amb les següents cinc aplicacions per alumnes, aprèn a treure al teu ‘smartphone’ el màxim potencial educatiu:

 

  • Studyblue: Aquesta aplicació gratuïta disponible a Play Store de Google és una eina molt útil i completa per a telèfons intel•ligents. El programa permet crear targetes o ‘flashcards’ on s’hi pot introduir text, imatges o àudio per gestionar el material a estudiar. Alhora, també permet als usuaris disposar d’un cercador de targetes; però el més important és que obre la possibilitat a contactar i compartir amb altres estudiants. L’aplicació també permet comprovar si l’alumne ha après les lliçons. Això es deu a que genera estadístiques de l’efectivitat i permet centrar-se en les àrees en les quals es necessita més reforç.
  • Chegg: Aquesta aplicació gratuïta per a usuaris del sistema operatiu iOS presenta unes funcions similars però més escasses a les de ‘Study Blue’. Chegg permet crear igualment targetes o flashcards per poder estudiar d’una forma diferent a la del paper i bolígraf, alhora permet poder autoevaluar el nivell de coneixements i la preparació per un examen. No obstant, la interacció amb els altres usuaris és més reduïda i només permet cercar altres ‘flashcards’ amb Quizlet.
  • Study Planner: tot i minoritaris, els estudiants que tenen un Windows Phone també tenen dret a poder utilitzar el seu ‘smartphone’ amb finalitats educatives. En aquest cas, disposen d’una aplicació gratuïta i completíssima que els permet gestionar els horaris de classe, les dates d’exàmens, permet dur un control exhaustiu dels deures a realitzar, les hores d’estudi… i també de les teves notes. Més completa que una agenda.
  • Finish: Si ets un estudiant que no vol deixar-se els colzes la nit abans de l’examen i disposes d’un iPhone i 89 cèntims d’euro, l’aplicació ‘Finish’ és una opció genial per a millorar la productivitat de les teves hores d’estudi. L’aplicació permet crear tasques a curt, mitjà i llarg termini, alhora es poden gestionar. La diferència entre aquesta i la resta d’aplicacions ‘to-do’, és que Finis va més enllà i disposa d’un sistema de notificacions avançat que et manté al dia. Mai més hauràs de quedar-te la nit despert per entregar un treball que no recordaves.
  • Silence: un cas similar és el dels estudiants que passen llargues hores tancats a l’habitació però que no poden concentrar-se més de deu minuts seguits perquè el mòbil no para de sonar. Silence és una aplicació útil i fàcil d’utilitzar per a aquells estudiants que volen desconnectar de (gairebé) tot mentre fan un treball o repassen el temari a examen. L’aplicació et permet crear esdeveniments únics o que es repeteixen en el temps i configurar les notificacions que rebràs mentre passes les hores d’estudi.

Imatge: Samuel Mann

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Aplicacions mòbils per a estudiants”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio