EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Projectes

Tasta’m, la millor opció per endinsar als nens al món de l’alimentació i la salut

Un portal web educatiu amb informació per els pares i mestres i jocs per als més petits
By , on 16 de setembre de 2011

Ensenyar a portar una alimentació saludable és una tasca que famílies i escoles comparteixen des que els nens són ben petits. Els hàbits alimentaris que els teus fills i alumnes agafin durant la seva primera dècada de vida els acompanyaran sempre i marcaran les pautes que ells mateixos seguiran quan es facin grans i deixin d’estar sota l’empara dels adults.

Un portal web educatiu creat per l’Ana Maria Cuesta Sanz

En aquest sentit i per tal d’ajudar tant a pares com a mestres neix Tasta’m un programa “amb la intenció d’oferir a la comunitat educativa un programa obert sobre alimentació saludable, basat en uns models de salut que inclou la interacció dels aspectes físics, mentals, socials i ambientals”. El programa ha estat desenvolupat per l’Ana Maria Cuesta Sanz i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El primer que trobem quan entren al web, són sis útils seccions: Alimentació i Salut, Jocs, Sudoku del dia, Els experts opinen, Activitats del Tasta’m i la Teula.

Dins la primera secció, on trobarem tota la teca del portal web, hi veurem una presentació del programa i de la mascota del mateix, una cançó i diferents poemes; i és que l’educació alimentaria, com la resta d’educacions, ha de ser multidisciplinària. A més d’això, un menú amb accessos per a diferents usuaris: els pares, els mestres i els nens, així com un divertit rebost en el que trobaràs receptes, activitats, experiments i molts més jocs. A l’accés dels pares i la dels mestres hi podreu trobar una sèrie d’informes i articles sobre alimentació i salut que us ajudaran a entrar de ple dels el món dels aliments i de la nutrició i que reforçaran els vostres coneixements sobre el tema. A l’accés dels escolars els nens d’entre 6 i 12 anys podran fer activitats, sols o acompanyats dels pares o mestres.

La segona secció consta de diferents jocs educatius, com el memory i sopes de lletres. A la tercera, el Sudoku del dia, on es poden completar tants sudokus com es vulguin i comprovar els resultats al moment. A la secció Els experts opinen, hi trobareu articles d’experts relacionats amb el món de l’alimentació, l’educació i la salut infantil. La secció de les Activitats et porta directament als exercicis que els nens podran fer; i l’última secció, La teula, t’oferirà una sèrie d’exercicis d’autoavaluació perquè comprovis el teu nivell a diferents temàtiques.

¡Ensenya als teus fills els beneficis de portar una alimentació saludable!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Tasta’m, la millor opció per endinsar als nens al món de l’alimentació i la salut”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio