EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Projectes

QR Week 2011, la unió de la llengua i la telemàtica

Entre el 25 d'abril i l'1 de maig els alumnes deixaran en un mural en línia les seves frases i dites preferides mitjançant la tecnologia QR
By , on 4 de maig de 2011

Els QR-Codes van ser desenvolupats per Denso-Wave al Japó l’any 1994

iEARN, la Xarxa Internacional d’Educació i Recursos, presenta un nou projecte educatiu amb dos protagonistes de luxe: la llengua i la telemàtica. Aquest projecte, anomenat QRWeek 2011, va ser presentat a la conferència iEARN del Canadà l’estiu passat. Va ser precisament allà on es va decidir que el nou projecte consistiria en incorporar codis QR fets pels alumnes en un mural col•lectiu en línia compartint frases, dites i poesies importants pels seus participants. A més, i en tractar-se un projecte a nivell internacional no té cap tipus de restricció de llengües, pel que totes són respectades i benvingudes, sense discriminació de cap tipus.

Aquests codis QR poden contenir un poema breu realitzat pels propis alumnes o d’un autor que els hi agradi, una frase cèlebre amb el seu autor, o una dita popular. És important que el contingut sigui significatiu per a l’alumne, ja que és aquí on rau la bellesa del projecte. Tot i així, les frases poden ser fetes per un alumne o per un grup d’alumnes, de forma que l’activitat es torna molt més dinàmica.

Perquè la teva frase, poema o dita estigui present en aquest mural conjunt has d’enviar un correu, entre el 25 d’abril i l’1 de maig, a 238968.QR@e.linoit.com amb la informació següent:

En el camp “per a” escriurem la direcció: : 238968.QR@e.linoit.com (aneu en compte de a no equivocar-vos amb els números el principi)
En el camp assumpte escriurem el tipus de missatge que enviem (poema, dita o frase) i la llengua en la que ho escrivim. Per exemple si escrivim una dita en català posarem: “dita + CAT”; si és un poema en anglès posarem: “Poem + ENG” i si és una frase en espanyol: “Frase + ESP”.
En el cos del missatge, allà on va el text, posarem el nom de l’alumne, l’escola i la localitat.
-Finalment com a arxiu adjunt afegirem el codi QR.

Però, sabem el què és un codi QR? Es tracta d’un codi de punts (mireu foto) en dos dimensions, semblant al tradicional codi de barres, capaç d’emmagatzemar molta més informació. La denominació QR prové de l’anglès Quick Response, ja que el seu objectiu principal és proporcionar un accés ràpid a la informació. L’èxit d’aquesta tecnologia rau en el seu estàndard obert i al seu ús associats als telèfons mòbils, que poden funcionar com a lectors. A través de la plataforma QR Edu, dirigida al professorat perquè pugui fer activitats amb els seus alumnes utilitzant aquest tipus de codis, podràs crear el teu propi codi QR i emmagatzemar la teva frase preferida.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “QR Week 2011, la unió de la llengua i la telemàtica”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio