EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Projectes, Temes clau

Els Plans de Desenvolupament Comunitari de Barcelona estan en perill

El poc compromís de les administracions posa traves a aquesta eina de cohesió social
By , on 14 de febrer de 2012

Les entitats sense afany de lucre que gestionen els Plans de Desenvolupament Comunitari de diversos barris de Barcelona s’han reunit per buscar estratègies conjuntes que puguin garantir la supervivència d’aquestes eines que fomenten la convivència, la cohesió social, la qualitat de vida i la millora dels barris. La falta de compromís en el finançament per part de les administracions afecta de ple als habitants dels barris del Besòs, Barceloneta, Roquetes, Casc Antic, Poble Sec, Sagrada Família, Verdum, Poblenou, Trinitat Nova, Navas i Gràcia.

Ciutat de Barcelona

Ciutat de Barcelona

Aquesta situació de precarietat dels Plans és deguda a la falta de compromís de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona, que no s’han pronunciat ni s’han compromès sobre la quantitat de finançament ni les dates de cobrament per als Plans de Desenvolupament Comunitaris d’aquest 2012. A més, els ingressos d’aquest darrer any s’han hagut de destinar a eixugar els deutes generats per les entitats a causa de l’endarreriment dels cobraments, ja que la Generalitat no ha aportat els diners de l’exercici 2010-2011 fins aquest mes de Febrer.

A dia d’avui, els barris de Barcelona que disposen de Plans de Desenvolupament Comunitari estan en risc de perdre aquestes eines per millorar la vida dels seus habitants. Davant d’aquesta situació d’incertesa, les entitats que gestionen aquests programes socials s’han vist obligades a adoptar mesures d’urgència i fer esforços de tota mena per a poder mantindre els projectes oberts fins que la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona no assegurin de forma clara la continuïtat de finançament dels Plans de Desenvolupament Comunitaris.

Moltes entitats han hagut de demanar crèdits als bancs a fi de poder garantir les nòmines dels seus treballadors. D’altres han hagut d’optar per tramitar expedients de regulació i ocupació, acomiadar als treballadors o suspendre les seves activitats. Però la situació d’aquestes entitats es podria agreujar notablement si no obtenen un compromís clar amb les administracions i renoven els convenis entre aquests tres organismes.

La situació és preocupant, ja que són un sector que a més de generar ocupació, i que te una incidència molt alta i positiva en la vida dels diferents barris en els que actuen. En els darrers 15 anys, els Plans de Desenvolupament Comunitari han proporcionat serveis per ajudar als col·lectius més desafavorits, ajudes en l’àmbit formatiu, laboral, jurídic, d’atenció a la infància i adolescència, a la dona i a la tercera edat. Com a valor afegit, els Plans  fan reals la solidaritat, la cohesió i la participació social, ja que el treball que porten a terme es fa a través de la col·laboració entre els habitants dels barris on actuen.

Imatge| frankartculinary a Flickr.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els Plans de Desenvolupament Comunitari de Barcelona estan en perill”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio