EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Projectes

El Carnet Jove amb el consum responsable

Concursos, jocs i d'altres iniciatives per conscienciar el jovent
By , on 15 de abril de 2010

La millor aportació al consum responsable guanyarà un viatge a l'històric Kurdistan

Un percentatge de la quota de tots aquells que gaudeixen del Carnet Jove es destina, des de fa temps, a causes solidàries. La naturalesa d’aquestes causes varia cada dos anys, i no fa gaire hem conegut quin tipus de projectes són els afortunats d’aquest 2010-2011: els relacionats amb el consum responsable i el comerç just.

Així doncs, es destinaran un total de 100.000 euros a les iniciatives de quatre ONGD’s. Intermón Oxfam, Setem, Alternativa 3 i Xarxa de Consum Solidari són les afortunades. Les seves tasques tenen a veure amb una cooperativa pagesa de Sri Lanka, una associació tèxtil de Tànger, una productora de cafè de Costa Rica i una cooperativa artesanal de cosmètica de l’Equador. Tots quatre són projectes de desenvolupament amb l’objectiu d’una millora en la qualitat de vida d’aquestes regions i, alhora, d’un consum responsable per part d’occident que prioritzi els productes no segellats amb estigmes com l’explotació.


De fet, aquest darrer factor és una altra de les prioritats del Projecte Carnet Jove Solidari. Per això ja s’ha posat en marxa a la pàgina web tota una campanya de conscienciació. “Cada euro és part de la força econòmica que mou el país i el món, i cada persona decideix com dóna suport a les formes de producció mitjançant els seus diners”. Al voltant d’aquestes senzilles però contundents paraules s’han ideat tota mena de consells, alguns fins i tot específics de l’època de l’any en la qual ens trobem, per tal de guiar als més joves en un canvi en les dinàmiques de consum.

La interactivitat també és una de les apostes fortes per portar endavant el Projecte. Així doncs, s’ha posat en marxa un concurs on els participants han de mostrar en un vídeo la seva aportació al consum responsable. El guanyador podrà gaudir d’un viatge de turisme responsable al Kurdistan per a dues persones. El termini per presentar els projectes finalitza el 31 de maig i el viatge es durà a terme durant el mes d’agost.

I pels que prefereixin alguna cosa que no requereixi tant esforç, també es pot gaudir del joc online “56 segons”, que planteja preguntes i respostes sobre el comerç just. Entre tots els participants se sortejaran diversos premis, com ara productes de comerç just i targetes de metro.

Iniciatives com aquesta són un petit pas per canviar el funcionament del planeta. A més, estan pensades per tal que siguin els més joves els que obrin pas a noves formes de mercat i de desenvolupament mundial. I és que l’educació no comença i acaba a les escoles. Ha de ser fomentada dia a dia i durant tota la vida, sovint a través dels petits detalls.

Foto: kurdistan Feraşîn per Kurdistan KURD a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El Carnet Jove amb el consum responsable”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio