EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Projectes

CiU proposa incloure la Seguretat Vial com una assignatura més a les escoles

L’educació vial pot salvar vides en un futur
By , on 25 de maig de 2015

ciu

El portaveu de Justícia de CiU al Congrés dels Diputats, Jordi Jané, ha presentat una proposició no de llei en la Comissió de Seguretat Vial de la setmana que ve, en la que demana que s’incloguin unitats didàctiques sobre prevenció d’accidents de trànsit en les etapes d’ensenyament obligatòries. L’objectiu d’aquesta proposta consisteix a impartir classes específiques per reforçar els coneixements vials dels estudiants.

Així doncs, a la proposició no de llei CiU insta a les administracions competents a reforçar el caràcter avaluable i obligatori dels continguts específics d’educació vial en els currículums de l’Educació Primària i de l’Educació Secundària Obligatòria. Per a això, proposa la creació “d’unitats didàctiques específiques” per aconseguir resultats eficaços en la prevenció d’accidents de trànsit al conjunt d’Espanya.

En la seva iniciativa, que ha de ser debatuda i votada en la Comissió sobre Seguretat Vial i Mobilitat Sostenible del Congrés, CiU indica que 2014 es va tancar amb 1.131 morts i 4.874 ferits en carretera. En altres xifres, a Espanya es registren 3 morts i 13 ferits cada dia per accidents de trànsit que podrien ser majoritàriament evitats si es disposés d’una educació vial des de les escoles i els instituts.

Molts d’aquests accidents i les seves conseqüències serien evitables si ja des de l’educació primària i secundària es potenciessin els continguts d’educació vial per afermar una actitud més responsable en la carretera i amb els vehicles a motor.

Al respecte, el document presentat per CiU indica que les principals causes d’aquests accidents són l’excés d’alcohol o el consum de drogues il•legals, les distraccions del conductor (l’ús de telèfons), la velocitat inadequada, la no utilització del cinturó de seguretat en ocupants de turismes i furgonetes, la no utilització de les reglamentàries cadiretes de retenció infantil i els motoristes sense casc. Totes, causes que es poden evitar si el conjunt de ciutadans és conscient i coneix les normes bàsiques de seguretat vial.

Tanmateix, des de la formació nacionalista subratllen en el document que en els darrers anys altres països han aplicat una política de prevenció d’accidents treballada com a mètode pràctic als centres educatius; amb l’objectiu de conscienciar als joves de la importància de l’educació i seguretat vial. Per això, el Diputat recorda que la Plataforma ‘Ponle freno’ lluita per la inclusió d’aquesta assignatura en l’ESO perquè els joves creixin “amb aquesta responsabilitat que pot salvar tantes vides en un futur”.

Imatge: rf-ria

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “CiU proposa incloure la Seguretat Vial com una assignatura més a les escoles”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio