EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Projectes

Busquem el significat de les cançons en català

El web educatiu ‘Canta i explica’ ens diu com fer-ho
By , on 22 de gener de 2012

Quan escoltem música poques vegades ens fixem en el que realment diu la lletra de la cançó, ja sigui perquè està en un altra idioma com perquè no posem atenció en la mateixa el cert és que normalment cantem sense pensar, quasi de forma reflexa. En ocasions és molt millor això ja que el significat de la lletra és totalment intranscendent i només serveix per posar veu a una base musical; d’altres però, si ens parem i escoltem el que l’autor ens vol transmetre descobrirem un missatge molt especial.

Precisament aquesta és la intenció de la plataforma educativa ‘Canta i Explica’, en la que els nens i els no tan nens hauran de portar a terme dues tasques ben diferenciades; una d’investigació i l’altra de creació. La primera consistirà en escoltar diferents cançons en català, que es poden trobar a la plataforma, i buscar informació sobre els grups que la toquen i el significat de les mateixes. D’aquesta forma podrem fer-nos una idea amb percentatges de les cançons que parlen d’amor (la gran majoria), de injustícies socials, de l’amistat…

Per tal de fer més fàcil aquesta tasca d’investigació al web de ‘Canta i explica’ trobaràs plantilles en word per omplir amb les informacions que vagis trobant; si estructures la informació des del principi et serà molt més fàcil treure les conclusions. Així, al primer apartat de la secció: activitats prèvies, tindrem una primera aproximació al món de la cançó en català. En el segon apartat, Qui fa les cançons?, escoltarem les cançons i investigarem sobre els grups de musica escollits. Per últim, al tercer apartat, De què parlen les cançons?, escoltarem les lletres de les mateixes i les intentarem explicar.

La segona tasca és la de creació. En ella s’haurà d’escriure una cançó inventada a partir de tot el que s’ha anat aprenent en l’anterior fase. Per això el primer que s’ha de fer és triar un tema, el segon una base musical, després escriure els versos que més ens agradin i quan estiguin complets, el més important, assajar! Un cop tinguem ben memoritzada la cançó ja la podem gravar.

Cal dir que al web ‘Canta i explica’ hi ha una secció de bases musicals per escollir, però en el moment d’escriptura d’aquest post no estava operativa. Sigui com sigui, per la xarxa pots trobar diferents bases musicals que et serviran per donar forma a la teva cançó. Anima’t! Segur que t’enganxarà!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Busquem el significat de les cançons en català”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio