EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Projectes

700 centres catalans participen en un projecte contra la violència masclista

Una aplicació informàtica és l’eix del projecte educatiu
By , on 14 de gener de 2014

Un total de 701 centres d’ensenyament de Cataluña han participat des de 2009 fins a 2013 en un projecte de convivència contra la violència masclista a través d’una aplicació informàtica realitzada per la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat. Els estudiants de 473 escoles, 116 instituts i 112 centres privats i concertats han utilitzat aquesta aplicació informàtica i han pres consciència sobre aquesta problemàtica social.

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha publicat en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), en resposta a la pregunta del grup socialista sobre les acciones que duen a terme els centres per garantir una educació igualitària i contra la violència masclista, ha destacat l’aplicació facilitada als estudiants dels centres catalans.

Sobre aquest punt, el projecte és una de les línies estratègiques del Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista (PIIVM) 2012-2015, en el qual la Conselleria d’Ensenyament es coordina amb altres departaments de la Generalitat de Catalunya per aconseguir fer desaparèixer la xacra del masclisme. També hi participen conjuntament el Institut Català de la Dona i el departament de Benestar Social i Família.

Al respecte, Rigau ha explicat que una altra de les línies de treball del PIIVM és l’aplicació d’un protocol marco centrat en l’atenció dels estudiants que pateixen la violència masclista a casa seva o en el seu entorn. Així doncs, s’està treballant en un protocol per a una intervenció coordinada contra la violència masclista per a la “detecció i derivació de l’alumnat” que pot sofrir aquestes situacions.
De moment, en els col•legis i instituts de Secundària adherits al programa de la Generalitat s’ha treballat en instruments de diagnosis, orientacions i se’ls ha proporcionat una aplicació informàtica per elaborar un programa sobre la violència de gènere.
Aquest programa, batejat com ‘Projecte de convivència i èxit educatiu’, planteja des d’un punt de vista conceptual el departament i que desenvolupa a posteriori cada centre.

Aquestes accions es realitzen al mateix centre d’ensenyament de l’alumne i es centren en el seu entorn, de forma que s’aborden en tres nivells: els valors i actituds, la resolució de conflictes i el marc organitzatiu. Alhora, el ‘Projecte de convivència i èxit educatiu’ busca fomentar la coeducació per promoure “una acció educativa que potenciï la igualtat real d’oportunitats entre nois i noies i l’eliminació de qualsevol discriminació”.

Imatge: Sagisen

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “700 centres catalans participen en un projecte contra la violència masclista”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio