EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Noves tecnologies

Prepara el nou curs amb Editex

Un remodelat portal de recursos didàctics digitals i un punt de reunió de professor 2.0
By , on 3 de octubre de 2011

Amb el començament del nou curs escolar, els professors de secundària, batxillerat i cicles formatius s’han trobat amb una grata sorpresa: la renovació de la web d’Editex. Aquesta editorial de llibres de text i materials didàctics li ha fet un bon rentat de cara al seu portal educatiu tot pensant en els usuaris. Tot l’aspecte visual és nou, amb imatges i icones més grans i descriptives, seccions clarament definides, etc. El sistema de navegació també és nou i molt més intuïtiu i simple, per tal de no perdre’ns quan hi naveguem. Els continguts també han estat reorganitzats per aconseguir aquests objectius. Per exemple, s’han redissenyat i ampliat les fitxes del catàleg d’Editex, una de les seccions més importants de la web.

Nova zona de professors

Així doncs, el nou eix de la web és l’experiència de l’usuari, en tant que es fomenta de manera clara la participació dels professors, convertint Editex en un portal 2.0 de ple dret. Podríem dir que la web és ara més “social” perquè integra un sistema de valoracions i comentaris que els usuaris poden deixar per tal de fer pública la seva opinió sobre els llibres de text i els materials didàctics que conté. A més, la web ens permet compartir aquesta informació amb els nostres contactes de Facebook, Twitter o LinkedIn i, a més, enmagatzemar l’adreça als nostres marcadors del Delicious.

Aquest primer pas capa a la socialització i el 2.0 tindrà continuació en forma de noves accions per part d’Editex, com ara el llançament de nous formats digitals. L’objectiu de l’editorial és potenciar el seu compromís amb les noves tecnologies i la integració de les TIC a les aules. A Editex tenen una llarga experiència amb llibres de text que queda palesa amb la qualitat dels seus llibres de text i continguts educatius. Com que el que els mou és una profunda vocació docent i la passió per la innovació, no és d’estranyar que hi posin tanta cura a l’hora d’aplicar els avanços en els mètodes pedagògics, com ara la virtualització dels continguts.

El renovat portal Editex.es disposa d’una àrea dedicada als professors que han anomenat “Zona Profesores”. Aquest és un espai on els docents de secundària i cicles podran compartir experiències, inquietuds i problemes mitjançant un fòrum de debat de professionals. A més, hi podran accedir a tot un seguit de recursos didàctics per tal de facilitar-los la preparació de les seves classes. Amb aquests recursos digitals, els seus alumnes tindran més possibilitats de lectures i d’estudi. Qualsevol iniciativa que tingui com a finalitat millorar el procés d’ensenyament i aprenentatge és benvinguda, i més si està recolzada per un grup amb una sòlida trajectòria en educació.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Prepara el nou curs amb Editex”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio