EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Noves tecnologies

Navega de forma segura gràcies a Tuenti

La xarxa social espanyola ha creat tres manuals
By , on 9 de gener de 2014

La xarxa social espanyola Tuenti ha elaborat tres guies educatives enfocades a adolescents, pares i educadors amb consells sobre privacitat i seguretat per als usuaris d’aquesta i les altres xarxes socials. Aquests manuals han estat elaborades per un comitè d’experts en la matèria i estan disponibles per a qualsevol tipis d’usuari en el centre d’ajuda i seguretat de la plataforma social Tuenti.
La protecció i seguretat en les dades dels usuaris són dues de les principals preocupacions de la xarxa social Tuenti, empresa que han creat i posat a la disposició d’usuaris, pares i educadors tres manuals per al correcte ús d’aquesta plataforma. Així doncs, un comitè d’experts en privacitat i seguretat, en el qual han participat els equips de recerca de menors i Internet de la UNED i de joves, comunicació i xarxes socials de la URJC; proposen les claus per un ús segur d’Internet.

Aquests manuals han estat creats partint de l’experiència de l’equip de Suport a l’Usuari i l’equip jurídic de la companyia, que són coneixedors de les principals incidències i problemes dels usuaris adolescents. Els textos estan disponibles en el centre d’ajuda i seguretat de la xarxa social amb l’objectiu que qualsevol usuari, pare o educador pugui accedir i conèixer com navegar de forma segura a Tuenti però també en internet, partint d’uns consells senzills.

El material és fàcil de comprendre, pensat per a cada tipus de públic i amb indicacions molt pràctiques per a l’ús de la plataforma. Així doncs, els consells més pràctics són aquells encaminats per als adolescents que utilitzen aquesta i altres xarxes socials. Alhora, pels pares i educadors els manuals estan dissenyats per a ajudar a encaminar als joves en una pràctica responsable de la seva imatge i informació personal que es facilita per Internet.

Els responsables d’aquesta guia per un ús responsable d’internet i les xarxes socials han destacat que els textos contenen què fer i què no fer en Internet, per tal de crear mecanismes de resolució de conflictes extrajudicialment. Per a això, Tuenti ha decidit elaborar tres guies per posar a l’abast de tots un seguit de normes i consells per navegar de forma segura i privada per la xarxa
Així doncs, les guies de l’equip de Tuenti estan enfocades perquè els usuaris puguin conèixer les claus de la navegació segura, però també perquè pares i educadors puguin ensenyar el correcte ús de les xarxes socials als adolescents. I és que l’objectiu últim dels manuals de Tuenti és el de proporcionar la informació necessària per utilitzar la xarxa social d’una forma segura i privada per a tot tipus de púbic.

Imatge: sukiweb

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Navega de forma segura gràcies a Tuenti”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio