EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Noves tecnologies

La Generalitat de Catalunya encoratja als centres a usar el telèfon mòbil

Els ‘smartphones’ poden ser una eina educativa
By , on 26 de març de 2015

mobil

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha anunciat que l’executiu català potenciarà l’ús del telèfon mòbil com a instrument pedagògic a les escoles catalanes. Amb aquestes declaracions, mostra el seu suport al document del Consell Escolar de Catalunya en el qual es posiciona lorganisme en contra de prohibir l’entrada d’aquests dispositius a les aules.

El document del Consell Escolar de Catalunya s’ha presentat durant un acte de balanç del programa mSchools en el Mobile World Congress (MWC), que ha inaugurat la consellera Rigau. En aquest marc, la consellera d’Ensenyament catalana s’ha mostrat favorable a introduir i a potenciar l’ús de la telefonia mòbil en el cap de l’ensenyament per a finalitats pedagògiques i ensenyar als alumnes a no utilitzar-lo quan no és necessari.

Volem potenciar l’ús del mòbil com a instrument pedagògic i donar les pautes educatives que afavoreixin el treball de l’alumne, la potencialitat de l’instrument i per deixar d’utilitzar-ho quan no toca.

En la seva intervenció, la responsable d’Ensenyament a Catalunya ha afegit que les escoles i instituts catalans preparen als seus estudiants en competències digitals. Tanmateix, ha afirmat la bona disposició de la Conselleria a introduir el mòbil com a eina de treball diari en els centres escolars sempre que els docents introdueixin les estratègies pedagògiques adients per a fer-ne un ús assenyat i educatiu d’aquests dispositius. En cas contrari, “el seu lloc és estar en la motxilla”, ha defensar Rigau.

En la mesura que es va preparant als alumnes en la competència digital, els centres podran introduir les estratègies pedagògiques que permetin l’ús assenyat del mòbil, perquè si no és per al treball educatiu, el seu lloc és estar en la motxilla.

Per la seva banda, el president del Consell Escolar de Catalunya, Ferran Ruiz, ha declarat que “no té sentit prohibir als centres educatius uns dispositius com els telèfons mòbils que formen part de la vida quotidiana”. En aquesta línea, Ruiz ha defensat que els telèfons mòbils es poden utilitzar “com a eines per consultar informació, per contrastar hipòtesi o per buscar aplicacions útils a les matèries que s’estan impartint en classe”.

Imatge: PublicDomainPictures

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Generalitat de Catalunya encoratja als centres a usar el telèfon mòbil”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio