EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Jocs i dinàmiques, Noves tecnologies

“Un joc perillós”, una plataforma lúdica per conscienciar als adolescents dels problemes mundials

A partir d’una sèrie de preguntes i l’explicació de les seves respostes els joves s’adonen de la realitat que els rodeja
By , on 28 de març de 2011

Participa-hi!

Pràcticament cada mes de l’any hi ha programada una reunió per acabar amb els problemes del món. Pobresa, riquesa, fam, malalties, canvi climàtic…els problemes són tants que no en tenen prou amb 12 mesos. Tot i així, tot i programar una reunió rere l’altra quasi de forma automàtica, les solucions a les que s’arriben són poques i es poden comptar amb els dits d’una mà.

La realitat és que és molt difícil canviar els hàbits diaris al que estem acostumats i per molt que els polítics de més alt rang es reuneixin dia si dia també no aconseguirem canvis dràstics. Aquests canvis només poden venir de la mà de la societat; que siguem nosaltres mateixos els que ens adonem que la problemàtica que ens afecta és real i que requereix solucions a curt termini.

Una de les millors formes de conscienciar a la societat és a través de l’educació, a través dels nens. Ensenyar als nens a respectar el medi ambient o conscienciar-los de que al món hi ha persones que no viuen tan bé com nosaltres i que hem d’ajudar-les d’alguna forma és bàsic perquè el dia de demà, el món estigui habitat per gent responsable i no per “nens de papa” com els que veiem al nou programa de cuatro. Uns nens no tan nens que no tenen cap tipus de consciència del món que els rodeja; un nens, aprofito per dir, que em fan vergonya. Però seguim amb els que ens interessa.

Existeixen plataformes i iniciatives per educar als nens i als no tan nens en les problemàtiques mundials; cursets, assignatures, programes, jocs… Entre aquests últims trobem “Un joc perillós”, un joc creat per les Nacions Unides amb l’objectiu de conscienciar als adolescents del món que els rodeja, un món que no sempre és tan maravellós. “Un joc perillós” és una eina d’educació per al desenvolupament dirigida a alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat. Mitjançant aquest joc en línia, els joves poden aprendre el que està passant al món d’una forma lúdica i divertida.

Per poder jugar a aquest joc només has de seleccionar un personatge, ficar el teu nom i tirar el dau. El tauler és el mapa del món i les caselles les ciutats. Cada cop que caiguis a una casella el joc et farà una pregunta amb tres possibles solucions i tindràs 3 possibilitats d’error, així com 2 comodins per eliminar alguna resposta i que et sigui més fàcil respondre. Hi ha un rànquing, al que tothom pot accedir, que et permetrà veure les puntuacions més altes dels diferents jugadors, juguin aquests de forma individual o en grup.

Es tracta d’un granet de sorra més en la conscienciació de la població de la realitat del món en que vivim, una conscienciació bàsica per poder començar a resoldre els problemes.

Foto: unjocperillós

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of ““Un joc perillós”, una plataforma lúdica per conscienciar als adolescents dels problemes mundials”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio