EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Noves tecnologies

‘Recicla Ciutat 2012’, la importància de viure en una ciutat sostenible

Un cicle de xerrades amb l’objectiu de conscienciar a la població de la necessitat d’un canvi
By , on 14 de maig de 2012

Tenir cura del nostre entorn és el primer pas encertat per aconseguir mantenir el món en el que vivim segur. En aquest sentit trobo que és molt adient l’eslògan de Natura, no se si d’ara ho fa uns anys, en els que ens animava a actuar localment i pensar globalment. Una reflexió del tot certa doncs si bé és veritat que una persona normal i corrent no pot accedir a problemes com l’emissió de gasos contaminants per part de les indústries, sí que pot reciclar la seva escombraria o utilitzar aerosols no contaminants.

Una forma de conèixer les possibillitats de canvi

Per tal de conscienciar als alumnes en aquesta matèria, la Càtedra UNESCO de sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el cesire*.aulatec, l’aula de recursos de Tecnologia del Departament d’Ensenyament, han organitzat una sèrie de xerrades sota el nom ‘Recicla ciutat 2012’, “un cicle d’intercanvi i difusió d’idees i experiències de transformació en els diferents àmbits de la vida quotidiana” en el que es vol

L’objectiu principal de les xerrades és la difusió de les bones pràctiques sostenibles i experiències aconseguides a nivell internacional en la transformació de les ciutats per acostar-les a la sostenibilitat. Uns temes als que ben segur els nens sabran treure’ls-hi el suc i adaptar-los ala seva vida diària.

A més, es pretén potenciar la participació ciutadana en temes que afecten a la seva ciutat i influir positivament a les persones, promovent la seva inclusió en tasques per la transformació de les ciutats, cap a processos més sostenibles. Si bé el públic principal al que van adreçades aquestes xerrades són professionals de l’educació, periodistes, polítics i tècnics; és molt interessant que els nens també hi acudeixin, doncs només si aconseguim educar-los en la sostenibilitat de ben petits podrem veure els resultats quan es facin grans. I és que és molt més fàcil adquirir bons hàbits des de la infància que canviar-los quan ja ets gran.

Les pròximes xerrades organitzades són:
-‘Eficiència energètica’: 12 de juny de 18:30 a 20:30 a l’auditori del mNACTEC (Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, Terrassa).
-‘Després de Rio+20’: 25 de setembre de 18:30 a 20:30 al Col•legi d’Arquitectes de Barcelona.
-‘Alimentació sostenible’: 10 d’octubre de 18:30 a 20:30 al mNACTEC.
-‘Crisi’: 12 de desembre de 18:30 a 20:30 al mNACTEC.

La inscripció per la xerrada del 12 de juny ja és oberta, animeu-vos!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Recicla Ciutat 2012’, la importància de viure en una ciutat sostenible”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio