EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Noves tecnologies

‘Noves maneres de llegir i escriure’, una xerrada a càrrec de Daniel Cassany

El pròxim 30 de maig al centre cívic de Can Deu, al barri de Les Corts (Barcelona)
By , on 26 de maig de 2012

L’aparició de les Noves Tecnologies, entesa com l’aparició de les tecnologies digitals, ha trastocat de d’alt a baix el món de l’ensenyament. Noves formes d’impartir docència, més autonomia per l’alumne o fàcil contacte amb el professor són només algunes de les característiques d’aquest ‘nou’ ensenyament, de la que l’educació a distància (UNED, UOC…) són segurament el màxim exponent.

Presentació de la xerrada

Conscient d’aquest canvi i amb l’objectiu d’explicar-lo, el professor Daniel Cassany presentarà el pròxim 30 de maig la xerrada ‘Noves maneres d’aprendre a llegir i escriure’. L’acte es portarà a terme al centre cívic de Can Deu, a la Plaça de la Concòrdia (Les Corts-Barcelona) a partir de les 17 hores. Per poder-hi assistir només s’ha d’omplir un formulari d’inscripció amb algunes dades personals i centre educatiu al que pertanyem.

Daniel Cassany és llicenciat en filologia catalana i doctor en Ensenyament de Llengües i Literatura per la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat de Barcelona (UB). Ha estat professor a diferents centres i ha estat professor de llengua catalana a l’Escola de Formació de Professorat d’EGB a la UB. Des de 1993 és professor d’anàlisi del discurs en llengua catalana a la Universitat Pompeu Fabra.

Amb un currículum així resulta evident l’interès que aquesta xerrada desperta. A més, és autor de llibres i assaigs sobre la comunicació escrita i la didàctica de la llengua. Entre les seves obres trobem ‘Descriure escriure’, un llibre que ens presenta les eines imprescindibles per adquirir les habilitats bàsiques de tot bon escriptor; ‘La cuina de l’escriptura’, un manual de redacció per tots aquells que escriuen o volen escriure, no solament literatura sinó cartes, exàmens i tots aquells documents que requereixen un mínim d’habilitat; o ‘Esmolar l’eina’, un llibre per als més iniciats en l’art que els ensenyarà com dominar l’escriptura i esmolar, una miqueta més, el llapis.

Veiem doncs, com es tracta d’un home entès en la matèria que segur resulta molt interessant d’escoltar. A més, pel que he pogut llegir, sembla que té un discurs molt accessible i fàcil d’entendre, un discurs que ens introduirà en el món de l’ensenyament actual i ens donarà unes pautes per desfer-nos hàbilment dins el món de les tecnologies i és que encara que, per la proximitat en el temps, no siguem capaços de veure els canvis, n’hi ha hagut, i molts!

Si decideixes anar a la xerrada, comenta’ns que tal ha anat! Així els que no podem anar per motius diversos ens enterarem!

Imatge | CRP Les Corts

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Noves maneres de llegir i escriure’, una xerrada a càrrec de Daniel Cassany”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio