EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Noves tecnologies

‘i-confiable’ t’ajuda a protegir-los

El projecte ensenya tant a educadors com a nens a fer un bon ús de la xarxa
By , on 14 de gener de 2012

La xarxa és una de les creacions més importants dels darrers temps i com a tal ha portat a la societat enormes avantatges i enormes inconvenients. No cal parlar de quins són els aspectes positius que ens aporta Internet perquè seria repetitiu i avorrit, forma part del coneixement comú de tots els sers digitals, uns sers que avui llegeixen aquest blog. Però així com els avantatges estan molt present a les nostres vides, moltes vegades no ens adonem que la xarxa també ens ha portat grans desastres. Per mi, un dels més greus implica als més petits, que estan totalment desprotegits davant l’ordinador. Pornografia infantil, suplantació d’identitat o fins i tot segrests són alguns dels punts negres de la tecnologia; per això, una bona part dels nostres esforços haurien d’anar dirigits a aconseguir fer de la xarxa un lloc segur i navegable.

Només en l'educació hi trobaran la protecció

Evidentment trobar la forma de fer-ho és molt complicat, no tant per la forma de fer-ho, ja que si capen segons quins continguts ho arreglem, sinó en les implicacions. I és que si comencem a tancar portals webs la llibertat serà posada en dubte. Seguretat o llibertat?

Per tal d’aconseguir arribar a aquest punt intermedi i ideal de xarxa, l’Ajuntament de Sabadell ha creat un projecte per educar als joves en el bon d’ús de les tecnologies. El projecte, anomenat ‘i-confiable’, es va començar a plantejar el 2007 i tenia com a objectiu aglutinar a tots els actors que intervenen en la comunitat educativa entorn a un objectiu lligat a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), per tal de millorar la introducció de les mateixes. A partir dels tallers ‘Internet segur’ començà una aventura que avui dia sembla haver arribat al seu cim.

‘I-confiable’ vol fomentar un ús segur i de confiança de les noves eines tecnològiques. Dins el ‘Plan Avanza’, dirigit pel Govern d’Espanya, trobem que el propòsit del projecte és: “informar i formar a aquelles persones que teen un contacte directe amb aquest sector de la població més vulnerable (els joves). Paral•lelament, mostrar als mateixos nens i nenes les precaucions que han de prendre i proposar possibles llocs a Internet que els pugui despertar l’interès, amb contingut profitós i enriquidor”.

Veiem doncs, com es tracta d’un projecte adreçat a tots, tant als pares, com als educadors com als nens, pel que la influència és major.
A més, al seu portal web han posat a disposició de tot aquell que estigui interessat en el tema el llibre ‘i-confiable’, una guia per a famílies, escoles i educadors. I és que en l’educació dels més petits tots ens hem d’involucrar.

Imagen | Isabel60

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘i-confiable’ t’ajuda a protegir-los”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio