EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Llibres

Llibres per fomentar la lectura

5 novel·les pensades per a nens d'ara
By , on 9 de febrer de 2012

Els nenes d’avui dia viuen en un món basat en la imatge. Les pel·lícules i les sèries guanyen molt de terreny als llibres, que han esdevingut casi obsolets per als seus ulls. No obstant, és molt important fomentar la lectura entre els més menuts i aquesta tasca només es pot aconseguir fent que llegeixin llibres que a ells els puguin agradar.

Noia llegint

Noia llegint

Jo vaig ser un d’aquells nens que odiaven llegir i deixava per a l’últim moment les lectures obligatòries que manaven a l’escola o l’institut. Me’ls acabava llegit, però perquè no podia baixar-me treballs d’Internet. És cert que les lectures eren de prestigi però no era quelcom que hagués estat pensat per als nens d’avui en dia. Sempre s’està a temps de canviar la situació; i per això proposo una sèrie de lectures de qualitat i entretingudes per iniciar als nens i nenes d’entre 12 i 14 anys en l’apassionant món de la lectura.

  • El Circo de los Extraños (Darren Shan): aquesta és la primera entrega d’una saga de quatre llibres on s’explica la historia del jove Darren Shan, un noi de poble que es converteix accidentalment en ajudant d’un vampir! Un llibre que fusiona el terror i l’aventura; i que ensenyarà valors com l’honor, la perseverança i l’amistat. Tot un clàssic als països de parla anglosaxona des de fa gairebé 10 anys.
  • Assassinat a l’Orient Express (Agatha Christie): el detectiu belga Hèrcules Poirot s’enfrontarà a un apassionant i misteriós cas a bord del tren Orient Express. Dotze sospitosos, un mort trobat en circumstàncies estranyes i unes poques hores de trajecte per esbrinar la veritat son els ingredients d’aquesta intel·ligent novel·la.
  • Rebels (Susan E. Hinton): per un cop, els meus mestres la van encertar. Rebels explica la història d’un grup de joves que viuen als barris pobres de la ciutat; condemnats a una vida dura plena de violència. El destí pot resultar molt cruel però Ponyboy Curtis, el protagonista, lluitarà amb totes les seves forces per aconseguir els seus somnis. Una historia dura i tendre alhora en el que l’amistat serà el pilar central.
  • La Saga de Harry Potter (J. K. Rowling): la historia d’un nen mag que va ajudar a que molts joves, per allà l’any 2000, s’iniciessin en el món de la lectura. I compta amb l’aval del mestre del terror Stephen King: “Harry Potter tracta sobre fer lo correcte enfront a l’adversitat”.
  • L’Angus, pintallabis i morrejades (Louis Rennison): podríem dir que aquest títol és El Diari de Bridget Jones per a les adolescents. A través de l’àcid punt de vista de Georgea, la protagonista, s’exploraran temes entorn a l’adolescència femenina com l’amor, l’amistat i els estudis. Impossible no identificar-s’hi!
Ens suggereixes algun més?
Imatge| Rodriago a Flickr.
Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Llibres per fomentar la lectura”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio