EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Llibres

Llibres de llibertat, amor i ésser

By , on 28 de agost de 2008

Erich Fromm ha estat considerat un dels psicoanalistes més influents del segle XX. Nascut a Frankfurt, i molt influenciat per Marx i Freud, Fromm va aplicar la tesoria psicoanalítica tant als problemes socials com als culturals. Del llegat que ens ha deixat ens agradaria destacar i recomenar tres obres: Tenir o ésser, La por a la llibertat i L’art d’estimar.

Aquests llibres no deixen indiferent a ningú. Són aquelles obres que et fan reflexionar pàgina rere pàgina. Ens ofereixen moltes idees, també ens fan qüestionar-nos contínuament i ens fan pensar.

Tenir o ésser ens proposa fer un canvi en la nostra forma de viure. S’entén que l’ésser humà prefereix tenir, sobretot en una societat submergida en el capitalisme, en la qual importa allò que posseeixes. Fromm ens porta cap a la importància de ser. Com s’arriba a la felicitat? Són més importants els valors que ens omplen o el saber que tenim objectes que ens pertanyen?

[ad]

A La por a la llibertat Fromm ens planteja com, sovint, els homes busquen la seguretat abans de ser lliures. El motiu és senzill: ens fa por tenir la capacitat de decidir en cada moment i preferim que tot ens vingui donat. Aquest llibre ens introdueix en un món de contradiccions.

Esforç. Aquest és el requisit per l’amor i així ens ho explica el psicoanalista a la seva obra L’art d’estimar. No és un manual per a conèixer els trucs infal·libles que ens permeten aconseguir l’amor. És senzillament un llibre que ens explica que l’amor és font de patiment i requereix el treball diari. Les tres obres són totalment recomanables en una societat que ens deixa poc espai per a la reflexió.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Llibres de llibertat, amor i ésser”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio