EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Llibres

Intermón edita diversos llibres infantils per al proper Sant Jordi

Llibres didàctics pensant en una data emblemàtica
By , on 11 de març de 2009

L’ONG Intermón ha preparat diversos llibres dins la seva col·lecció infantil amb motiu de la propera data de Sant Jordi. Us en fem un resum d’allò més interessant:

Tembo surt a jugar

Tembo surt a jugar

Tembo surt a jugar: és una sèrie de quatre llibres fets en cartró, il·lustrats amb collage i amb senzills textos, l’objectiu dels quals és que el públic més petit s’iniciï en la lectura. El protagonista és Tembo, un elefant que neix a la sabana i a poc a poc, de la mà de la seva mare o del seu pare, tot ho aprendrà. En el volum tres, “Tembo surt a jugar”, el personatge aprèn a gaudir jugant amb els seus amics; mentre que en el títol quatre “Tembo i els altres”, mira al seu al voltant i s’adona que no està sol. Edat recomanada: 0-3 anys lectura acompanyada i 3-6 anys lectura solitària.

“Com pot guarir-se una ala trencada” relata la història de Martín, un nen que quan veu un colom ferida sobre l’asfalt del carrer abarrotat de gent, es deté, la mira i s’ajup per a ajudar-la. El nen recull l’ocell i el duu a casa per guarir-lo, malgrat el rebuig inicial de la seva mare. Martín mostra als seus progenitors amb tendresa i convicció la necessitat d’ajudar, d’ implicar-se en els problemes dels altres, si és que volem viure en un món més just i més tendre. Edat recomanada: 3-6 anys lectura acompanyada i 6-8 anys lectura solitària.

“El cavaller i el drac” recrea la llegenda de Sant Jordi, centrant-se en la personalitat del protagonista: el seu compromís amb els que més ho necessiten, i el seu esperit de cooperació que contribueix a eradicar una injustícia. A més, en la narració, els nens i les nenes descobriran les virtuts d’altres valors com el diàleg, la comprensió de l’altre,la reflexió, el coratge enfront de les dificultats, la coherència, la generositat i la solidaritat; tot això plantejat d’una forma quotidiana i natural. Edat recomanada: 3-6 anys lectura acompanyada i 6-8 anys lectura solitària.

El superjuli i l'arma secreta

El superjuli i l'arma secreta

A “Superjuli i l’arma secreta”, Juli és un nen que somia amb ser un superheroi, com els seus pares. Considera que la seva vida és avorrida i rutinària, i no té molta autoestima. Però poc a poc descobrirà que per a estimar-se un mateix no fa falta saber volar ni tenir visió de raigs x. “Autoestima és una paraula estranya. Significa estimar-te a tu mateix. Sí, sí, a tu. Ja veuràs, intenta-ho i mira’t al mirall. Si tens autoestima, t’agrades. Jo m’agradava quan podia anar en moto i ara que ja no puc anar-hi, m’agrado igualment. T’ho dic jo que tampoc sé fer de superheroi i visc la mar de feliç”, assegura Isidre Esteve, pilot de ral·lis i padrí d’aquest llibre. Edat recomanada: 6-8 anys lectura acompanyada i 8-10 anys lectura solitària.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Intermón edita diversos llibres infantils per al proper Sant Jordi”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio