EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Llibres

Aconseguir bons hàbits de lectura

Si comencem des de ben petits es fàcil mantenir-ho
By , on 16 de juny de 2010

Llegir, un hàbit saludable

Avui dia ens trobem davant d’una situació ben complicada. Fa uns anys els hàbits de lectura eren ben diferents als d’ara. Pel que sigui, perquè fa mandra, perquè els llibres són massa cars, etc, els nostres hàbits de lectura van baixant any rere any. I la veritat, és que no és massa bo. Un llibre és el millor amic que podem tenir. Llegir és un acte d’intimitat. Ens tanquem en un món de pau i desconnectem del que tenim al voltant. A més, ens ajuda a millorar la nostra escriptura i incrementa el nostre nivell de creativitat. Per aquesta raó és important que des de ben petits tinguem uns bons hàbits de lectura, i així a mida que creixem els anem conservant.

Els més petits de casa són els més fàcils de convèncer. La clau és anar-los introduint a la lectura d’una manera que ells no se n’adonin. Per exemple, abans d’anar a dormir els podem llegir un conte, però no l’acabem, el deixem per la pròxima nit, i així el nen tindrà ganes de continuar escoltant la història. En aquest punt els hem de motivar perquè siguin ells qui prenguin la iniciativa. Animar-lo a que llegeixi una part del conte cada nit perquè així ell serà el narrador.

D’altra banda també podem crear un ambient propici per la lectura a casa. Ja sabeu que els més petits acostumen a copiar patrons dels més grans. Per tant si ens veuen llegir en una butaca, sabran que ells també ho poden fer i de mica en mica aniran incorporant aquest hàbit a la seva vida.

El més important, però, és que com a adults hem de saber proporcionar el llibre adient per a cada edat. Així que llibres pensats per a adults han d’estar ben amunt de la llibreria perquè el nen o la nena no el puguin llegir. La intenció no és que acabi llegint-se la vida de Mao Tse-Tung amb 7 anys, no entengui res i s’acabi traumatitzant…

Amb aquestes claus crec que us serà ben fàcil convèncer als més petits perquè s’iniciïn al món de la lectura. Però heu de tenir en compte que també heu de predicar amb l’exemple. Si vosaltres no llegiu i no teniu aquest hàbit és ben complicat que els vostres fills ho facin. Recordeu que la lectura és un hàbit molt recomanable i que us ajuda a desconnectar del món durant uns instants.

Foto: Luis de Bethencourt a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Aconseguir bons hàbits de lectura”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio