EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Jocs i dinàmiques

Manualitats nadalenques (IV): Corona de Nadal

T’ensenyem a fer la base i decora-la com més t’agradi!
By , on 25 de desembre de 2011

Estem més acostumats a veure-ho als portals de les cases americanes, però la veritat és que una corona nadalenca és una forma molt bonica de decorar la part exterior de casa teva. Hi ha molta gent que opta per decorar la façana amb llums de Nadal o Pare Noels entrant pel balcó, però a mi, personalment, m’agrada més una senzilla corona de fulles seques o branques de pi.

Una bona opció per la base de la corona són les fulles de pi

Corona de Nadal
Materials:
•Estructura per la corona
•Branques de pi o fulles seques
•Tissores
•Fil
•Cinta de color vermella

Instruccions:
Per fer aquesta corona el primer que hem de fer és triar el material amb el que farem la nostra corona. Si tenim algun bosc o parc al costat de casa és una bona opció passejar-nos-hi i veure que hi trobem. En el meu cas, per exemple, tinc un pinar davant de casa així que faré una corona de Nadal amb branques de pi.

Ja tenim recollit el material amb el que decorarem la corona, però abans hem de fer l’estructura. Tenim dues alternatives, comprar-la o recollir branques i lianes que puguem modelar fàcilment i crear-la nosaltres mateixos. A l’article ‘Arte en casa con Shimi’ trobaràs els passos per construir-la. Un cop tenim l’estructura agafem el primer parell de branques i les enganxem en diagonal a la corona amb el fil que teníem preparat (és convenient que sigui de color verd o marró). Després, agafem el segon ramillet i el col•loquem uns centímetres més a l’esquerra de l’altra, però encara a sobre, de forma que tapi el fil. Amb paciència anem col•locant les branques per tota l’estructura, de forma que quedi ben verda i sense cap fil a la vista. Perquè l’últim fil que col•loquis no es vegi hauràs d’aixecar amb molta cura les primeres branques que has posat i col•locar-lo davall.

Amb això, ja tens la base de la corona feta. Depenent del teu gust, potser trobaràs original deixar la corona així, amb un aspecte més rústic o voldràs adornar-la amb alguns detalls. Sigui com sigui la base que hem fet avui et serveix. Una opció, per exemple, es trenar a la corona una cinta vermella. Com ja us he comentat en alguna ocasió el color vermell és el que per mi fa més Nadal!

Què et sembla aquesta manualitat? L’havies feta algun cop? Com l’adornaries?

Imatge | iaramburu

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Manualitats nadalenques (IV): Corona de Nadal”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio