EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Jocs i dinàmiques

Llegir contes millora la parla dels nens

La clau és motivar-los a parlar d'una forma molt divertida
By , on 29 de febrer de 2012

Alguns nens tenen problemes en la parla que requereixen la intervenció de un logopeda; no obstant, els nostres fills poden tindre petits problemes alhora de parlar que des de casa podem solucionar. Pots ajudar al teu fill a millorar en aquests aspectes d’una forma amena i divertida que ens farà estrènyer llaços. Com? Llegir i parlar sobre contes infantils que més li agradin al teu petit poden ajudar-lo a millorar com parla. Escolliu el conte que més us agradi a tots dos i instaureu a casa l’hora del conte!

La lectura de contes ajuda a millorar la parla

La lectura de contes ajuda a millorar la parla

Els nens petits a vegades poden presentar petites dificultats alhora d’articular paraules o de pronunciar alguns fonemes (com la /r/ i la /rr/). Des de casa podem ajudar als nostres fills i fer que millorin la seva habilitat en la lectura d’una forma molt entretinguda i amena per ells i per a nosaltres; els contes infantils guarden el secret.

Una de les formes amb les que pots millorar la parla del teu petit consisteix en llegir tu el conte infantil i deixar-lo acabar a ell les frases tot tractant que pronuncií algunes de les paraules de major dificultat del text. Per exemple, en el conte de a Blancaneus el nom de la protagonista presenta una certa dificultat per la composició de vocals i consonants. Una altra cosa que pots fer si el teu fill no coneix el llibre o no el pot llegir al teu costat és fer-li preguntes sobre el contingut que acabeu de llegir. Una altra forma de realitzar aquest exercici per a la millora de la parla és que el teu fill llegeixi el conte per si mateix. Quan el teu nen s’equivoqui pots corregir-lo repetint la paraula que ha pronunciat malament un o dos cops (no siguis massa estricte); i retornar a la historia des d’aquella paraula.

Un cop que hagueu acabat el conte no t’oblidis de felicitar-lo i no li recriminis els errors que ha fet al llarg de la lectura de la història ja que un reforç negatiu da molts menys fruits i així el teu fill no voldrà participar. Aquesta activitat no és una sessió de logopèdia, els contes estan pensants per a crear un espai lúdic per a que el nen practiqui o assimili allò que acaba d’aprendre. Alhora, serveix per a millorar la seva capacitat de llegir i ens servirà per tindre una relació més propera amb els nostres fills al compartir un moment agradable amb ell.

Imatge| NatalieMaynor a Flickr.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Llegir contes millora la parla dels nens”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio