EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Jocs i dinàmiques

Jocs educatius per aquest estiu

Els jocs són un bon mitjà per entretenir els nens i motivar el seu aprenentatge
By , on 19 de juliol de 2013

NIños jugando

Sense tenir temps per poder reaccionar, en un obrir i tancar d’ulls, ja ens trobem al mig de l’estiu. Una època de calor, platja, piscina i els nens de vacances a l’escola. Els pares es troben amb la complicada tasca d’entretenir els seus fills durant tots aquests mesos, esperant amb anhel a que arribi el setembre de nou. A part dels típics plans com anar al cinema, a fer una volta i comprar un gelat, passar la tarda al parc, anar a la platja o a la piscina, hi ha altres activitats entretingudes i que poden servir com a forma per continuar la seva educació i aprenentatge. A la infància, una de les millors maneres d’aprendre és mitjançant els jocs.

Un joc recomanat per jugar amb les lletres i aprendre les paraules consisteix en què un responsable tindrà una llista de paraules amb un nombre elevat de síl·labes. Quan digui una, els nens hauran d’escriure què creuen que vol dir amb les seves pròpies paraules. A continuació, hauran de crear una llista de paraules noves a partir de les lletres que tingui l’original. Per exemple, de ‘cinema’ se’n pot extreure amic, anem, cim… Es donarà un punt per cada paraula que ningú hagi repetit, per les més innovadores i originals.

Un altre joc que combina l’exercici físic amb els números i les matemàtiques consisteix en què cada nen esculli un número a l’atzar de tres xifres. Com que són de tres xifres, les probabilitats que es repeteixi és menor i no es podrà dir per casualitat. Amb una enganxina se’l col·loca al front. Els nens s’hauran d’amagar i s’hauran de trobar entre ells, repetint el número de la persona que vegin. La idea és que no es descobreixi el seu número i que puguin repetir la major quantitat de números mentre corren i s’amaguen.

Per últim, gràcies a les noves tecnologies, s’amplien les possibilitats per poder jugar i educar els més petits. Per exemple, hi ha el cas del Buho Boo, que no només fomenta l’educació dels animals sinó també la correcta utilització de l’ordinador, ensenyant als més petits a utilitzar el ratolí, tant moure’l com fer click, i les tecles. A la seva pàgina hi ha una gran diversitat de jocs, com el de l’ou, que cal prémer qualsevol tecla del teclat per obrir-lo i descobrir que a dins hi ha un pollet, un cocodril o un aneguet. En aquests minijocs no és tant important guanyar o perdre sinó la diversió i aprendre quins animals apareixen a la pantalla i quins sorolls fan.

Foto / Visit Greenwich

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “Jocs educatius per aquest estiu”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio