EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Jocs i dinàmiques

Fomentar l’autoestima en nens

Els adults podem aplicar una serie de dinàmiques per ajudar-los
By , on 25 de febrer de 2012

La època en la que som nens és un període clau per a la formació de la nostra autoestima i alhora marcarà la nostra forma d’actuar en societat. Créixer es compon d’un seguit de situacions que ens provoquen sentiments positius com la satisfacció, alegria o plaer; i d’altres emocions negatives que generen ansietat, desil·lusió i estres. Aquestes vivències son les que fan que els nens es sentin més o menys valuosos, resistir més o menys les frustracions o les crítiques, més o menys vulnerable als reptes i a sentir-se en major o menor grau d’autoestima. És una etapa més i no hem de protegir-los de tots aquests sentiments i situacions, però poden ajudar-los a formar-se un bon nivell d’autoestima.

Nen amb baixa autoestima

Nen amb baixa autoestima

Per això és molt important fomentar una serie d’experiències i valors ens els més menuts de la casa i així ajudar-los a que es formin una bona idea d’ells mateixos i tinguin més confiança en allò que facin. Com a pares, educadors o persones que exerceixen una influència en els nens ens hem de marcar una serie de dinàmiques per fomentar la seva autoestima i ajudar als petits a formar-se la millor imatge d’ells mateixos.

  • Escoltar als nens: con a individus tenen les seves preocupacions, pors i inseguretats. Oferir opinions positives sobre allò que ens expliquen, Que comptin amb una figura que els escolta i aconsella sense jutjar-los afavoreix una alta autoestima.
  • Demostrar que tenim confiança en ells i mantindre’ls motivats: tot esforç mereix ser recompensat i, en aquesta edad, els nens acostumen a treballar dur per obtindre el reconeixement de les persones que els importen. Avança’t i demana’ls veure la feina feta. En cas que s’equivoquin, donar-los l’oportunitat de corregir-ho.
  • Crear situacions en les que han de decidir, resoldre i controlar la seva pròpia conducta: han de créixer i si s’enfronten a situacions controlades per adults adquiriran major confiança en ells mateixos.
  • Transmetre seguretat i protecció als nens i nenes: que vulguem que es sentin protegits per reforçar la seva autoestima no vol dir que haguem de prescindir de límits o deixar-los poc marge.
  • Respectar la individualitat: cada nen te el seu propi ritme de treball i no els hem de pressionar pensant que a la seva edat fèiem les coses millor, més ràpid o diferent. Una cosa negativa que podem fer es generar expectatives superiors a les seves capacitats.

Imatge| Lance Nielson a Flickr.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Fomentar l’autoestima en nens”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio