EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Jocs i dinàmiques

“Ajuda’ls a créixer”, la col•laboració de tots és vital

Una campanya promoguda per la Fundació Pere Tarrés
By , on 16 de juny de 2012

Després de veure aquest vídeo i escoltar el missatge que transmet la gent que fa possible la Fundació Pere Tarrés, només espero difondre el missatge tot el lluny que sigui possible. Espero que les lletres que ara escric i el vídeo que acompanya aquest post arribin a tantes cases com sigui possible i commoguin alguna consciència. Amb una sola em donaré per satisfeta.

La Fundació Pere Tarrés acull cada dia a la seva vintena de centres a uns 1300 nens amb risc d’exclusió social. Nens de famílies treballadores que passen moltes hores sols, tant a casa com al carrer, i que gràcies al treball de la Fundació tenen un lloc on anar en sortir de l’escola, un lloc per poder fer els deures i jugar amb altres nens. Un lloc per fomentar la vida social.

Nens d’entre 3 i 17 anys es reuneixen dia si i dia també als centres Pere Tarrés i comparteixen jocs, feina i valors, sobretot valors. Assentant unes bases sòlides per créixer de la millor forma possible. Allà els hi donen un reforç per a l’escola, ballen, escolen música, practiquen esports… coses que faria qualsevol nen de la seva edat, però que ells no tindrien sinó fos per aquests centres.

L’èxit de la iniciativa és més que evident, i prova d’això és l’augment del nombre de nens que en els darrers anys s’han acostat a la fundació. En pocs anys s’ha passat de 800 nens a 1300, una xifra més que considerable.

Amb la campanya “Ajuda’ls a créixer”, la que avui ens ocupa, té com a objectiu trobar l’ajut econòmic necessari per continuar amb aquesta difícil tasca. La campanya permet que centenars de nens de famílies amb dificultats econòmiques participin en activitats de lleure tant en els centres d’esplai diaris com a les colònies d’educació ambiental que s’organitzen. Un tipus d’educació a la que pot ser, sense el suport de la fundació, no tindrien accés.

Cal dir que actualment, a Catalunya, el 25% dels infants menors de 16 anys viu sota el llindar de la pobresa, una xifra esgarrifosa que pràcticament els condemna. Són més afectats per la situació de crisi actual i els que menys culpa tenen. Algun remei haurem de posar, no?

Treballar en la prevenció, protecció i promoció de l’autonomia d’aquests infant és bàsic i un dels objectius principals de la Fundació Pere Tarrés. Aquests centres són una via molt efectiva d’inclusió social que afavoreix el seu creixement. Per això, és feina de tots ajudar-los, si tenim diners, amb donatius; si tenim temps, fent-nos voluntaris; i si no tenim cap de les dues coses, sempre podem difondre el missatge, com més gent sàpiga de l’existència de projectes com aquest, més èxit tindran els mateixos. Participa!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of ““Ajuda’ls a créixer”, la col•laboració de tots és vital”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio