EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Jocs i dinàmiques

‘Joves i Conducció’, un concurs sobre motocivisme

Els concursants hauran d’enviar una fotografia, vídeo o relat relacionat amb la temàtica
By , on 19 de març de 2012

Les iniciatives sobre seguretat vial es succeeixen a les escoles per tal de conscienciar als més joves sobre els perills que presenta la carretera, tant si ets vianant com conductor novell. Una de les últimes propostes per tal d’actualitzar el tema i fer-lo interessant per als joves és el concurs que el RACC i el Servei Català de Trànsit han creat i que ja arriba a la seva cinquena edició.

La iniciativa pretèn conscienciar als joves dels perills de la moto

‘Joves i Conducció’ vol promoure la seguretat viària, centrant-se sobretot en la promoció del Motocivisme. Per això, més de 10.000 ex concursants d’anteriors edicions han aportat els seus relats, fotografies i vídeos amb l’objectiu de sensibilitzar a la població més jove en aquesta problemàtica.

Tots aquells joves d’entre 13 i 18 anys que vulguin participar al concurs han d’enviar els seus vídeos, relats o fotografies relacionats amb la seguretat viària al web del concurs abans del 10 d’abril. D’aquesta forma, a més de participar en una iniciativa educativa podran aconseguir els premis que s’atorgaran als guanyadors. Entre aquests trobem, un tablet iPad per cada membre del grup guanyador del millor relat, millor fotografia i millor vídeo; un viatge a Futuroscope per la millor classe (fins 30 alumnes) que hagi participat més i amb les millors propostes al concurs; un iPod Touch per aquell concursant que guany el premi popular, és a dir, que obtingui el major número de vots al portal web del ‘Joves i Conducció’. Per últim i aquest cop no pels alumnes sinó pels professors, guanyarà un pack ‘espacada relax’ per a dues persones aquell professor que hagi engrescat a un gran nombre d’alumnes a participar i que, a més, hagi aconseguit que aquests facin treballs de qualitat.

Ja hem explicat que el tema principal del concurs serà el motocivisme, però també hi ha uns subtemes més específics per tal d’encaminar una miqueta més als concursants. Els subtemes són: ‘Si vas en moto, tu ets la carrosseria’, ‘Si has begut o consumit drogues, no agafis la moto’ i ‘Alerta, les infraccions són la prèvia a l’accident’. Veiem doncs com es tracta de temes molt actuals i que tracten problemàtiques a l’ordre del dia per els joves. Problemes que es poden resoldre si s’agafen a temps, si s’educa als conductors quan són joves, quan són com fulls en blanc sobre els que encara es pot pintar. Si s’intenta educar als conductors més endavant és molt possible que els resultats no siguin tant satisfactoris, doncs ja tenen els seus tics i manies.

Per saber quins són els requisits específics i els formats en els que s’han de presentar els treballs, consulteu el web!

Imatge | MaxCalavera

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Joves i Conducció’, un concurs sobre motocivisme”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio