EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Idiomes

La Secretaria d’Universitats impulsarà un programa de reforç en llengua estrangera

Els universitaris han d’acreditar el nivell B2 en un tercer idioma per graduar-se
By , on 13 de agost de 2014

La Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat impulsarà des de setembre un programa de reforç no presencial d’anglès o en una llengua estrangera que serà gratuït per als estudiants universitaris de primer curs que no tinguin el nivell B2. Els nous estudiants tenen el requeriment obligatori de certificar un nivell B2 en una llengua estrangera a partir del proper curs per poder obtenir el graduat universitari.

En una entrevista, el secretari d’Universitats, Antoni Castellà, ha explicat que la iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat és una de les fases que es desplegaran durant la legislatura. Tal com recull la Llei d’Acompanyament del Parlament, els estudiants hauran de realitzar una prova comuna d’anglès que s’haurà d’aprovar per poder graduar-se, per això la Generalitat impulsarà aquest curs no presencial gratuït i altres iniciatives com una aplicació per a dispositius mòbils per millorar la conversació en 9 idiomes.

El programa de reforç en anglès o una altra llengua estrangera comptarà amb una dotació pressupostària que s’anunciarà al setembre. Tanmateix, Castellà ha explicat que el programa de reforç està pensat per al conjunt del sistema i es realitzarà de forma ‘en línia’, si bé les universitats podran impartir igualment cursos presencials propis de reforç d’idiomes, com ja fan molts centres del sistema universitari català.

Probablement serà un exemple del que cada vegada tendirem més. Les ofertes interuniversitàries i de sistemes cada vegada explicaran més amb el procés no presencial.

Una altra pilar del programa és una prova voluntària, realitzada a través d’Internet, que permetrà a l’estudiant de nou accés conèixer quin és el seu nivell de competències en un idioma estranger, que “probablement” es podrà realitzar al segon semestre del primer curs a la universitat. Aquesta prova permetrà poder preparar-se durant els quatre anys de durada dels estudis i aprovar l’examen o bé acreditar el nivell B2 –equivalent al ‘First Certificate of English (FCE) – en finalitzar el grau universitari; un requisit de caràcter obligatori per l’obtenció de la titulació.

Es tracta d’un acord que es desenvolupa durant aquest estiu i que ha estat formalitzat en el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) en col•laboració amb l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya (AQUC), per la qual cosa el requeriment del B2 haurà d’incorporar-se en els currículums de tots els graus del sistema. Tot i això, des de la Generalitat han impulsat dues fórmules no presencials per ajudar als estudiants del sistema universitari català a millorar les seves competències en un idioma estranger de la seva elecció.

Imatge: albertogp123

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Secretaria d’Universitats impulsarà un programa de reforç en llengua estrangera”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio