EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Idiomes

La Generalitat recorrerà els expedients per pagar l’escolarització en castellà

Catalunya paga fins a 6.000 euros per alumne
By , on 29 de abril de 2016

castella

La consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, ha anunciat que avisarà al ministre d’Educació, Cultura i Esports en funcions, Íñigo Méndez de Vigo, que la Generalitat recorrerà els expedients que l’obliguen a pagar l’escolarització en castellà. La voluntat de la Generalitat de Catalunya és que la matriculació en centres amb el castellà com a llengua vehicular no correspongui a les arques de la Generalitat.

L’actual sistema obliga a la Generalitat de Catalunya a abonar fins a 6.000 euros per estudiant que sol•liciti el castellà com a llengua vehicular i no disposi d’aquesta oferta pública a prop del seu domicili. Una situació que la consellera d’Ensenyament ha anunciat que tractarà amb el ministre Méndez de Vigo aquest dijous, quan li explicarà que la Generalitat te la intenció de recórrer els expedients que obliguen a abonar aquesta quantia.

Tanmateix, durant la inauguració de la Fira de formació i treball a Lleida, la consellera d’Ensenyament ha avançat als mitjans de comunicació que li dirà al ministre que Catalunya no farà proves de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). Les probes d’avaluació final de Primària o revàlides que preveu la llei educativa estatal no s’aplicaran, però sí els exàmens previstos en la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

Amb la LOMCE els pares poden triar la llengua i això en aquest país no serà possible.

La consellera d’Ensenyament ha assenyalat que un dels motius pels quals no es celebraran les proves d’avaluació final de Primària recau en el fet que els pares poden triar la llengua amb la que els seus fills realitzaran els exàmens, quelcom que desaprova la Generalitat de Catalunya. Per últim, Meritxell Ruiz ha explicat que també exposarà els decrets de la Generalitat que ha recorregut l’Estat, com els de el currículum de Primària i de Secundària.

Nova oferta de cicles formatius a Lleida

La consellera d’Ensenyament ha explicat que Lleida tindrà sis cicles formatius nous, tres únics a Catalunya, un és de ramaderia i assistència en sanitat animal, un altre cicle sobre estructura aplicada a l’espectacle i un tercer cicle de turisme d’aigües braves. Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Àngel Ros, ha agraït el suport de la Generalitat a la Fira de formació i treball de Lleida i a la Fira de formació professional, que arriba a la seva desena edició.

En aquests anys, la Generalitat i l’Ajuntament han contribuït al reconeixement social de la formació professional, al prestigi dels estudis de FP.

Imatge: Prawny

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Generalitat recorrerà els expedients per pagar l’escolarització en castellà”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio