EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
General

Joc de confiança: el Secret

By , on 25 de maig de 2011

Joc de confiança

Avui us volem donar a conèixer un joc ideal perquè el grup d’infants i joves prengui confiança: el Joc del Secret. De fet, es tracta d’una dinàmica en la qual podem observar perfectament les fases per les quals va passant un grup i com la complicitat que poc a poc va prenent fa que el grup funcioni millor.

Per a començar el joc necessitarem fer grups d’unes 10-12 persones que es posin en rotllana. Hauran d’estar asseguts a terra amb les cames endavant, doblegant els genolls i aprenant-se tot el possible. Al mig es posarà un voluntari, que veurà com la resta li deixa l’espai just per posar els peus.

El dinamitzador de l’activitat els mostrarà un mocador, millor que no sigui d’un color massa vistós. Els dirà que ells són un grup d’amics i que aquell mocador és el seu secret més important. Només el saben ells i la persona del centre no el pot descobrir.

La dinàmica consisteix en anar passant-se el mocador per sota de les cames sense que la persona del mig el trobi. D’entrada sembla complicat, però de mica en mica veurem com cada cop cosa més que la persona del centre trobi el mocador. Per què? Doncs perquè el grup va prenent confiança, agafa els seus propis trucs per fer que passen el mocador quan ni tan sols el tenen a la mà, i les mirades cómplices creixen cada cop més. Òbviament, anirem canviant la persona del mig un cop esbrini on era el mocador.

Per tant, el joc del Secret porta darrere una reflexió important al voltant del funcionament del grup i ens pot servir tant per a fer amb un grup que s’acaba de conèixer com amb un grup que ja funciona. Per exemple, és una bona dinàmica per mostrar-li a un grup en quin punt de maduresa es troba.

La confiança pot fer que tot rutlli millor i infants i joves poden anar treballant-la i reflexionant a través de dinàmiques com aquesta. Altres detalls del joc és que no fem massa petits els mocadors perquè trigaran massa a trobar-los, o que diguem als participants que el mocador ha de moure’s continuament i no el podem tenir aturat més d’uns segons.

El joc es pot treballar amb edats molt diverses, i fins i tot es pot emprar en dinàmiques que preparem per a un equip docent o de monitors per a potenciar el bon funcionament o la confiança del grup.

Foto: Ricard Aparicio en Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Joc de confiança: el Secret”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio