EducaBloc.cat
Bloc sobre educació i formació dirigit tant a formadors com a estudiants de totes... 
Formació

Universitats, administració i alumnes pacten els preus per als graus i màsters ‘3+2’

Els alumnes no veuran encarits els estudis
By , on 30 de març de 2016

Les universitats catalanes oferiran quatre graus de 3+2 el proper curs acadèmic, després de l’acord del Consell Interuniversitari. La decisió de les universitats catalanes es produeix després de l’amenaça de la Confederació de Rectores de Universitats Espanyoles (CRUE) d’expulsar a aquells centres que incompleixin la moratòria acordada entre les universitats sobre la introducció del sistema 3+2 a Espanya.

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, va comunicar durant la celebració del Saló de l’Ensenyament la posada en marxa de quatre nous graus en els quals s’aplicarà el nou i controvertit sistema del 3+2, tres anys de grau i dos de màster, el proper curs. En concret, els nous estudis en creació i producció digital, bioinformàtica, “global studies” i disseny i art digitals tindran una estructura de tres anys en comptes dels quatre habituals.

Aquests quatre únics graus s’impartiran en anglès a la Universitat de Barcelona, a la Universitat Pompeu Fabra, a la Universitat Oberta de Catalunya i a la Universitat Politècnica de Catalunya a partir del proper any acadèmic. Això si, amb la garantia que no suposaran cap increment econòmic addicional per estudiar a la universitat en comparació als estudiants que optin a realitzar un grau i un màster amb el model ‘4+1’.

El conseller ha explicat que el Consell Interuniversitari, format pel Govern de la Generalitat de Catalunya, les universitats del territori i els estudiants matriculats –recalcant que ha comptat amb “el consens acadèmic amb els estudiants” – ha acordat una forma de rebaixar els costs d’estudiar amb aquest sistema, una de les principals preocupacions dels alumnes. La fórmula escollida ha estat que els preus del primer curs del màster siguin equivalent als preus públics dels tres cursos de grau.

D’aquesta manera, el primer any de màster tindria una equivalència de despesa igual a realitzar un quart any de grau amb el Pla Bolonya. La fórmula acordada, segons ha explicat Baiget, permetrà que les famílies i els alumnes no hagin d’assumir “cap increment en l’esforç econòmic” i ha recalcat que “tampoc es produiran greuges econòmics ni per als estudiants ni per a les universitats”.

Imatge: CollegeDegrees360

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Universitats, administració i alumnes pacten els preus per als graus i màsters ‘3+2’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio